I Stock 1438864749 extended

Project

AMV- ELC ArbeidsMarktVraag gedreven Energy Learning Community

Eigentijdse aanpak in antwoord op het tekort aan vaklui gespecialiseerd in de energietransitie

De energietransitie gaat razendsnel. Met telkens elkaar opeenvolgende uitdagende innovaties aan de basis: biomaterialen, zon, wind, waterstof, ijzerpoeder, energie opslag, hybride warmtepompen, inductie. Tegelijkertijd is er een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Uitdaging is voldoende vakmensen met up-to-date kennis en expertise in het veld te krijgen.

Grensoverschrijdende samenwerking met bundeling van kennis afkomstig van hogescholen en universiteiten aan beide zijden van de grens in Nederland en Vlaanderen in combinatie met toepassing in de praktijk bij gespecialiseerde bedrijven in de regio biedt de oplossing.

Vakkennis bouw je op in de praktijk in remote labs, bij aangesloten kennisinstellingen en hands-on bij bedrijven. Een eigentijdse aanpak, aantrekkelijk voor beginners en op maat voor vaklui.

Samen werken aan energietransitie vereist een eigentijdse aanpak, learning on the job, 24/7 met proefopstellingen en coaching. Commitment van bedrijven, kennisinstellingen, de politiek en draagvlak bij beleidsmakers. Dat biedt dit project: de ultieme vorm van samenwerking in de Energy Learning Community.