IPitup-beweegbank

Ipitup

 

Peer kreeg twee beweegbanken: een in de voortuin van ’t Poorthuis en een in de speeltuin van Breugelhoeve. De bank is uitgerust met zes verschillende fitnesselementen waaraan of waarop je meer dan 250 lichaamsoefeningen kan doen. Een infopaneel verduidelijkt welke oefeningen je kan uitvoeren.

De bank voor ’t Poorthuis blijft staan, maar de bank in de speeltuin van Breugelhoeve is verplaatsbaar. Het is de bedoeling om deze bank in de toekomst regelmatig in een ander dorp te plaatsen en zo alle Perenaren te laten proeven van dit laagdrempelig beweeginitiatief. Als blijkt dat de beweegbank een groot succes is, wil het stadsbestuur bekijken of er op termijn in elk dorp een exemplaar kan worden geplaatst.

De bank werd in 2017 ontwikkeld door Miel Vanhaverbeke, een ex-Perenaar, en diens oud-studiegenoot Maarten Thysen. De beweegbanken worden bijna volledig in Limburg gemaakt. Voor de ontwikkeling ervan doet IPitup vzw, de organisatie van Vanhaverbeke, onder andere een beroep op de firma Algoneg uit Grote-Brogel. Frago – eveneens uit Peer – en een bedrijf uit Opglabbeek leveren de metalen onderdelen aan. Die worden dan weer gelakt in Bree.

Het plaatsen van de banken kadert in "Vitamine P", het initiatief van het stadsbestuur waaronder alle nieuwe activiteiten en initiatieven zullen worden gebundeld waarin bewegen en gezondheid een belangrijke rol spelen. Daarbij ligt de nadruk niet alleen op lichamelijke gezondheid, maar is er ook extra aandacht voor de mentale gezondheid van de Perenaar.