News overview

Interview
 - 05/04/2024
Partnerbijeenkomst Brussel
Samenwerken aan energietransitie onderwijsmodules
Onze Vlaamse en Nederlandse projectpartners komen regelmatig samen om de voortgang van het project Energie(k) Onderwijs te bespreken en na te denken over de vervolgstappen in de ontwikkeling van grensoverschrijdende leermodules. Inmiddels is er een stevig basis gelegd voor verdere samenwerking en zijn er al enkele belangrijke stappen gezet. De laatste bijeenkomst in Brussel stond geheel in het teken van de overgang van het vaststellen van de leermodules naar het daadwerkelijk ontwikkelen van de leermodules. Een van de belangrijkste momenten van de bijeenkomst was de presentatie van de roadmap.
Artikel
 - 29/03/2024
Klimaatkamers Overzicht 0
Partners
CO2 afvangst: voordelen voor de glastuinbouw
De dosering van CO2 kan nog veel beter op de behoefte van de planten worden afgestemd. Hierbij kan expliciet rekening gehouden worden met de ventilatienoden en kan de warmtekrachtkoppeling beter worden afgestemd op de warmtevraag en de behoefte uit de markt.
Artikel
 - 26/03/2024
Afbeelding Cross Care
CrossCare 2.0
CrossCare 2.0 - 8 multi-actortrajecten van WAVE I goedgekeurd
Eerder dit jaar werden al 6 bedrijfstrajecten goedgekeurd binnen CrossCare 2.0. De CrossCare-stuurgroep heeft daar tijdens een bijeenkomst op 21 maart acht zogenaamde ‘multi-actortrajecten’ aan toegevoegd. Dit zijn samenwerkingsprojecten tussen zorgorganisaties en bedrijven die samen aan de slag gaan om een specifieke zorgnood of -vraag aan te pakken. Deze acht trajecten gaan de komende 15 maanden grensverleggende innovaties ontwikkelen en krijgen daarvoor financiële ondersteuning vanuit het CrossCare-innovatiefonds én inhoudelijke ondersteuning van een Nederlandse of Vlaamse zorgproeftuin. Hieronder kun je meer informatie vinden over de trajecten:
Interview
 - 26/03/2024
Edvard Munch
Smart*Light in de spotlight!
Door Eef Krol Collega Eef had de eer en het plezier om met Hessel Castricum van TU Delft te spreken. Hessel is de projectverantwoordelijke van de Smart*Light projecten: de eerste vond plaats onder Interreg V en inmiddels is Smart*Light 2.0 van start gegaan onder Interreg VI. In Smart*Light wordt een compacte en verplaatsbare bron van zeer heldere röntgenstraling met instelbare energie ontwikkeld, een ‘tafelmodel synchrotron’, samen met bijbehorende detectieapparatuur. Smart*Light kan uiteindelijk worden gebruikt in klinische toepassingen voor medische diagnostiek, in onderzoekslaboratoria voor het ontwikkelen van nieuwe materialen en in musea om belangrijke kunstwerken te onderzoeken.
Interview
 - 26/03/2024
Joris Wille van BeWell Innovations
CrossRoads Vlaanderen-Nederland
Terugblik op CrossRoads: BeWell Innovations
Joris Wille, founder van de Vlaamse kmo BeWell Innovations blikt terug op de samenwerking met het Nederlandse mkb 2M Engineering. Samen voltooiden ze twee CrossRoads2-projecten.
Artikel
 - 26/03/2024
Timeline 2024
Oogst Oproep 3
Op donderdag 14 maart liep onze 3e oproep af. In deze oproep is er indicatief € 35 miljoen EFRO beschikbaar gesteld over de verschillende prioriteiten van het programma heen. Er konden projectvoorstellen worden ingediend binnen elke Specifieke Doelstelling van het programma, met uitzondering van ‘C3 – Duurzaam Toerisme’.
Artikel
 - 25/03/2024
WV Postal Card Mockup 1
Inspirerende Voorbeelden uit West-Vlaanderen
Ontdek de opmerkelijke prestaties die de afgelopen jaren in Provincie West-Vlaanderen hebben plaatsgevonden! Verken onze interactieve kaart vol met inspirerende projecten en baanbrekende initiatieven. Deze innovatieve ondernemingen zijn tot stand gekomen binnen de kaders van Interreg IV (2007-2013) en Interreg V (2014-2020).
Interview
 - 25/03/2024
Kelly Sevaers
BIO-CAPPP
Door Maxime Huysentruyt Projectleider Kelly Servaes (VITO) gidst ons door het project BIO-CAPPP, dat op 15 juni 2023 van start ging, en toont ons welke meerwaarde de duurzame ontwikkeling van bio-aromaten kan bieden voor het bedrijfsleven maar ook in functie van opleidingen.
Artikel
 - 22/03/2024
Bezoek lenaerts
AMV Energy Learning Community
Bezoek Lenaerts NV
Tijdens ons onderzoek naar de competenties die er nodig zijn om de energietransitie succesvol te laten zijn, komen we op veel inspirerende plekken.