Inclusief toeristisch aanbod door Het GielsBos

Giels Bos2

Projectidee

Het GielsBos zal binnen het project een aantal verblijfsunits op het domein gaan bouwen waarin zowel ouders van onze cliënten als andere individuele toeristen* kunnen verblijven, leven en meehelpen.

*Toeristen met specifieke noden die in het reguliere toeristische aanbod moeilijker vinden wat ze nodig hebben. Het kan hierbij gaan om specifieke zorgomkadering (of de nabijheid van deze zorgomkadering bij noodgevallen) of noden op het vlak van aangepaste infrastructuur. Inwoners van beide projectgebieden met specifieke zorgnoden, bezoekers van de betrokken zorginstellingen. Zingeving zoekende toeristen, in een straal van 300 km rond het projectgebied.

Ook de provincie Antwerpen werkt al een tijdje aan warm en sociaal toerisme. “Vakantie is geen luxe maar een erkend internationaal basisrecht voor iedereen” lezen wij op hun website. Toch botsen heel wat toeristen op drempels van allerlei aard. Door deze drempels weg te nemen stimuleert Toerisme Provincie Antwerpen de vakantieparticipatie.

Het GielsBos beschikt over een mooi, groen domein en heel veel aangepaste infrastructuur. Door deze infrastructuur ook open te stellen voor toeristen met specifieke noden creëren wij een zeer inclusief toeristisch aanbod (aangepast zwembad en wellness, bewegingscentrum, belevingstuin, buiten-gewoon fietsen…) dat momenteel in de provincie Antwerpen niet op deze schaal aanwezig is.