Startcongres Energie(k) Onderwijs

Tijdens het startcongres Energie(k) Onderwijs gaan we zoeken naar maximale kansen voor grens- en regio overstijgende samenwerking voor het onderwijs, het bedrijfsleven en overheden, tussen middelbaar en hoger onderwijs. Hiervoor leggen we vanuit het partnerschap een roadmap voor aan experts en stakeholders in de toepassingsgebieden gebouwde omgeving, energie-intensieve industrie en de energiesector. Samen kijken we hoe we het middelbaar en hoger onderwijs beter kunnen afstemmen op de noden in de energietransitie.

Hoofdafbeelding Energiek Onderwijs

Praktisch

Antwerpen (BE)
29/11/2023
10:00 16:00
Koningin Elisabethlei, Harmonie 22, 2018 Antwerpen, Antwerpen

Wat is Energie(k) Onderwijs

Energie(k) Onderwijs is een grensregio project dat jongeren en volwassenen gaat werven, opleiden, omscholen en bijscholen voor beroepen om de energietransitie mogelijk te maken. 18 onderwijsinstellingen, overheidsinstanties, sectorale en andere intermediaire organisaties uit Vlaanderen en Zuid-Nederland werken grensoverschrijdend samen in dit project. Het gezamenlijke doel is om personeels- en competentietekorten in relevante sectoren voor de energietransitie weg te werken.

Samenwerken aan een roadmap

Tijdens dit gratis te bezoeken startcongres vertrekken we vanuit de huidige situatie van competentie- en opleidingsnoden in het licht van de energietransitie. We zoeken naar maximale kansen voor grens- en regio overstijgende samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt en tussen middelbaar en hoger onderwijs. Hiervoor leggen we vanuit het partnerschap een gedragen roadmap aan jou, als expert en stakeholder in één van de relevante toepassingsgebieden van de energietransitie, voor. Samen kijken we hoe we het middelbaar en hoger onderwijs beter kunnen afstemmen op de noden in de energietransitie.

Programma in een notendop

Het programma bestaat uit een presentatie van onze ambitieuze projectdoelen. 3 Inspirerende keynotes nemen je mee in de kansen en uitdagingen voor het onderwijs om vakbekwaam personeel klaar te stomen voor de energietransitie. Vervolgens geven 3 interactieve expert- en feedbacksessies voor de toepassingsgebieden Gebouwde Omgeving, Energie-intensieve industrie en de Energiesector jou de kans om de projectrichting mee te bepalen . Op het ProjectPartnerPlein kan je gedurende de dag kennis en ideeën uitwisselen met de projectpartners. En tijdens de lunch en netwerkborrel is er uiteraard volop gelegenheid om andere mensen te ontmoeten die het belang van competentieversterking voor de energietransitie uitdragen.

Aanmelden

Deze dag belooft van impact te zijn voor iedereen binnen het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid met een hart voor de energietransitie. Lijkt het je interessant? Meld je aan via de registratielink.

We ontmoeten je graag op ons startcongres zodat we samen de toekomst van energietransitie onderwijs mogelijk kunnen maken!

 

Energie(k) Onderwijs is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info op www.grensregio.eu. De co-financiers zijn Provincie Noord-Brabant, Provincie Antwerpen, Provincie Oost-Vlaanderen en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat”.

 

Bij dit congres worden foto en video opnames gemaakt. Wanneer je aan dit congres deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

Deel deze pagina