Nieuws & Events

Nieuws

215 artikelen

Artikel
 - 15/05/2024
passend
ReJuice
ReJuice biedt perspectieven voor algenkweek
Gisteren, op 14 mei 2024, vond Algendag 2024 plaats! Om dit te vieren organiseerden het MAESTRO- en C3Weed project gezamenlijk een algen-evenement in Gent, waarbij de focus lag op het bespreken van de huidige ontwikkelingen en toekomstperspectieven voor de introductie van algenproducten op de markt, met speciale aandacht voor voedseltoepassingen. ReJuice was ook van de partij!
Lees meer
Artikel
 - 14/05/2024
Foto My Add On
CrossCare 2.0
Innovatietraject uitgelicht: My Add On
We zijn verheugd om aan te kondigen dat 6 KMO’s en MKB’s officieel deel uitmaken van ons CrossCare 2.0-project: Ambee, Co-medic, HvNL, Moonbird, My Add On en SAY IT! In onderstaand artikel kun je meer lezen over My Add on.
Lees meer
Artikel
 - 14/05/2024
Kickoff Wijnstraat 158
Wijnstraat
Kick off Wijnstraat
Het startschot van het Interreg Vlaanderen-Nederland project 'Wijnstraat' werd gegeven tijdens een zonovergoten kick off op het binnenplein van het kasteel van Leut (kasteel Vilain XIIII). Met de aankondiging van deze wijnroute, die 4 wijngebieden: Hageland, Haspengouw, de Belgisch-Nederlandse Maasvallei en Mergelland/Zuid-Limburg verbindt, bundelen 9 partners uit Vlaanderen en Nederland hun krachten om duurzaam wijntoerisme in de regio te ontwikkelen.
Lees meer
Artikel
 - 08/05/2024
Artikel 3 Onderzoekers op pad
Brabant Kust de Kempen
BUas en Thomas More starten met onderzoek
BUas en Thomas More zijn de 2 kennisinstellingen binnen Brabant kust de Kempen. Nu het project officieel is opgestart, gaan we aan de slag met werkpakket 4 over “grensverhalen” en werkpakket 5, rond “onderzoek toeristisch-recreatief ecosysteem, samenwerking en professionalisering
Lees meer
Artikel
 - 08/05/2024
Diego ph f Iq0t ET6llw unsplash 1
Smart Farming & Food Processing
Innovatietrajecten Interreg Project Smart Farming & Food Processing van start!
Het Interreg project Smart Farming & Food Processing kondigt met trots aan dat de innovatietrajecten binnen dit project officieel van start gaan. Het project zal zes innovatietrajecten in de schijnwerpers zetten, met wekelijkse updates over elk traject. De lancering van het eerste traject werd gevierd op de sociale mediakanalen van het project, gevolgd door de beschikbaarheid van een interactieve gids waarin elk traject gedetailleerd wordt belicht. Geïnteresseerden kunnen de sociale mediakanalen van het project volgen om op de hoogte te blijven van de komende innovatietrajecten. Meer lezen over de verschillende innovatietrajecten? Neem een kijkje in de ontwikkelde gids, doormiddel van de volgende link: https://indd.adobe.com/view/8a... Dit project streeft naar samenwerking voor innovaties binnen de agrarische en voedselsector. 🌱✨
Lees meer
Artikel
 - 07/05/2024
Team UA nieuwsbrief3
ADMIRE
Team van projectpartner Universiteit Antwerpen stelt zich voor
De Universiteit Antwerpen is een van de tien partners in het Interreg ADMIRE project. Zij werken binnen het project met een onderzoeksteam dat bestaat uit: Professor Jan Staes, Jeroen Krols & Robrecht Debbaut. Ze zijn alle drie deel van het Ecosysteemdiensten-team, onderdeel van de ruimere ECOSPHERE onderzoeksgroep binnen het departement Biologie.
Lees meer
Artikel
 - 03/05/2024
ILWG Vanden Abeele Luchtwasser 2023 10 13 00104
RAMBO
Emissiereductie op maat van jouw bedrijf - gratis begeleiding
Voldoen aan de opgelegde maatregelen uit het Stikstofdecreet: hoe begin ik eraan en wat is haalbaar voor mijn bedrijf? Via het RAMBO-project kunnen Vlaamse varkens- en pluimveehouders advies op maat vragen.
Lees meer
Artikel
 - 02/05/2024
202430 VRM Beurs Interreg image 3000x3000px
COBOTASSIST
Bezoek COBOTASSIST op de Vision, Robotics & Motion beurs!
Bezoek COBOTASSIST op de VRM Beurs, stand 83. En ontdek hoe cobots de nabewerkingsprocessen kunnen verbeteren binnen de maakindustrie. 
Lees meer
Artikel
 - 02/05/2024
Kademuur middelburg
Natuur-inbouw
Natuurinclusief restaureren van historische kademuur in Middelburg
Het project Natuur-inbouw verzorgt maandelijks online sessies waarbij diverse sprekers een relevant thema belichten. Hierbij zijn alle geïnteresseerden van harte welkom. Op 23 april vond een sessie plaats over renovatie van historische muren en gevels. Onder andere projectpartner gemeente Middelburg hielden hierbij een presentatie over hun werkzaamheden binnen het project. In Middelburg worden de kademuren langs de Korendijk en de Kinderdijk natuurinclusief gerestaureerd. Deze historische muren herbergen diverse zeldzame planten. Om de planten tijdens de restauratie te behouden, worden ze zorgvuldig in kaart gebracht en verwijderd, waarna ze tijdelijk worden opgeslagen. Na de restauratie worden ze zorgvuldig teruggeplaatst, waarbij speciale technieken zoals speciale mortel of glaswol worden gebruikt om hun overlevingskansen te vergroten. Als dit lukt zou dit Middelburg tot een voorbeeld maken voor vergelijkbare projecten in de toekomst. Het doel is niet alleen het behoud van de historische uitstraling, maar ook het versterken van de relatie tussen natuur en bouw. Het project wordt geleid door Angelo Commelin, die verantwoordelijk is voor het civiele aspect van de restauratie, en Bas Wattel, de stadsecoloog, die zich richt op ecologie en biodiversiteit. Het hoofddoel is om de historische kademuren te herstellen naar hun oorspronkelijke staat, inclusief de flora die er ooit groeide. Naast de kademuren worden ook boomvakken vergroot en kwetterbosjes aangelegd op de kade, met als doel verdere bevordering van de biodiversiteit. Het project Natuur-inbouw, gefinancierd door Interreg Vlaanderen-Nederland, is ontstaan uit de erkenning dat de toenemende bebouwing ten koste gaat van natuurlijke ruimtes, wat nadelige gevolgen heeft voor de ecologie en biodiversiteit. Het project streeft ernaar om bouw en natuur te verenigen, waarbij ze elkaar versterken in plaats van tegenwerken. Dit kan leiden tot een harmonieus systeem waarin bouw en ecologie naadloos samenkomen. Voor meer informatie over het project en de maandelijkse themasessies, zie onze projectwebsite: Thema-overleggen | Natuur-inbouw | Interreg Vlaanderen-Nederland (interregvlaned.eu)
Lees meer

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!