Nieuws & Events

Nieuws

160 artikelen

Artikel
 - 01/03/2024
Energlik av4
ENERGLIK
Energiek bezoek aan Maastricht University
De tweede algemene vergadering van het ENERGLIK-project werd georganiseerd door de Universiteit Maastricht. De dag werd afgetrapt door Bart van Grinsven en Kasper Eersels, de inhoudelijke verantwoordelijke van UM voor Energlik, die het consortium voorzagen van een rondleiding door de Sensor Engineering laboratoria van de UM. Dit departement focust zich op de ontwikkeling van innovatieve biosensoren voor toepassing in medische diagnostiek, voedselveiligheid of milieu.
Lees meer
Artikel
 - 01/03/2024
Bordje 'we zijn open'
CrossRoads Vlaanderen-Nederland
Vraag nu jouw CrossRoads subsidie aan!
Vandaag, 1 maart, opent de tweede oproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. Kleine en middelgrote ondernemingen die over de landsgrenzen heen samenwerken en innoveren kunnen tot 26 april subsidie aanvragen voor innovaties die maatschappelijke uitdagingen aanpakken.
Lees meer
Artikel
 - 26/02/2024
Drone boven landbouwveld
CrossRoads Vlaanderen-Nederland
Ziektedetectie met drones
De aardappelplaag is een ziekte die jaarlijks verantwoordelijk is voor enorme productieverliezen bij landbouwers. Deze tijdig en nauwgezet opsporen en bestrijden, beschermt niet alleen de oogst maar zorgt ook voor een efficiënter gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Tective Robotics en Croptic willen semi-autonome drones inschakelen om dit snel, betrouwbaar en accuraat te doen. Zo dragen ze niet alleen bij aan een beter milieu maar ook aan de digitale transformatie in de landbouw.
Lees meer
Artikel
 - 26/02/2024
ILWG Vanden Abeele pluimveestal 2023 10 13 00021
RAMBO
Maatregelen met potentieel voor ammoniakreductie bij legkippen en vleeskuikens
Elke maatregel heeft een ander werkingsprincipe. Veelbelovende technieken die we grondig gaan evalueren met tests en onderzoek.
Lees meer
Artikel
 - 23/02/2024
Banner bericht goedkeuring 4 projecten
13.5 miljoen euro voor Vlaams-Nederlandse samenwerking
Interreg Vlaanderen-Nederland investeert 13.5 miljoen euro in vier nieuwe samenwerkingsprojecten. De projecten sleutelen elk op eigen unieke wijze aan een slimmer en groener Europa.
Lees meer
Artikel
 - 23/02/2024
Elle 1 Tekengebied 1
Inspirerende inzichten voor een succesvol project
Tijdens ons event 'Samenwerken in Europa' boeide Elle de Kuyper het publiek met een inspirerende presentatie.
Lees meer
Interview
 - 22/02/2024
Rubia getuigenis banner
CrossRoads Vlaanderen-Nederland
Terugblik op CrossRoads: Rubia 100% Natural Colours
In 2020 rondde het Nederlandse mkb Rubia 100% Natural Colours hun CrossRoads2-project af met de Vlaamse kmo Van Riel. Managing director Rudolph De Jong blikt terug op hun samenwerkingsproject.
Lees meer
Video
 - 21/02/2024
Youtube Tumbnail
Eerste hulp bij goedkeuringsvoorwaarden!
Voor degenen die er gisteren niet bij konden zijn of voor degenen die het webinar nog eens willen herbekijken, stellen we graag de slides en opname beschikbaar online.
Lees meer
Artikel
 - 20/02/2024
Gebouwen met wegwijzers en iconen in het thema health
CrossRoads Vlaanderen-Nederland
Hoe landt jouw zorginnovatie in Vlaanderen of Nederland?
Innoveren in de zorg is sowieso al geen sinecure. Met je innovatie een landsgrens oversteken, maakt het nog wat uitdagender. Een ander land brengt andere regels en andere zorgstelsels met zich mee. Samenwerking over de grens vergemakkelijkt niet alleen de toegang tot de markt, maar levert je ook extra kennis en een uitgebreider netwerk op. Het is dan ook cruciaal voor succes.  Gelukkig zijn er zowel in Vlaanderen als Nederland heel wat organisaties die jou kunnen ondersteunen en verbinden met relevante kennisinstellingen, zorgorganisaties en andere ondernemers. Onze regionale CrossRoads adviseurs vertellen je bij welke organisaties je zoal terecht kan met jouw zorginnovatie.
Lees meer

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!