6 projecten krijgen steun binnen CrossRoads Vlaanderen-Nederland

Tussen 1 september en 13 oktober 2023 konden Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’ers voor de eerste maal een aanvraag indienen binnen de subsidieregeling van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. Zes projecten ontvingen een goedkeuring en haalden deze subsidie binnen.

CrossRoads Vlaanderen-Nederland | 06/12/2023

Cross Roads 1920x1080

 

CrossRoads Vlaanderen-Nederland stimuleert grensoverschrijdende samenwerking tussen Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’s. Het programma ondersteunt bedrijven in hun zoektocht naar een partner over de grens en subsidieert innovaties met een focus op duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid. Begin september opende de eerste oproep. Vijftien grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden dienden een projectaanvraag in. Een onafhankelijke raad van advies beoordeelde de ontvankelijke projecten waarna de raad van bestuur uiteindelijk aan zes projecten subsidie toekende.

Subsidie voor 12 kmo’s en mkb’s

Bij de zes aanvragen zijn in totaal twaalf kleine en middelgrote bedrijven betrokken, met een gelijke verdeling tussen Vlaanderen en Nederland. In totaal wordt er zo’n 1,3 miljoen euro EFRO steun toegewezen.

Binnen elk project werkt een Vlaamse kmo samen met een Nederlandse mkb aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Eén project zet in op duurzame energie, één op gezondheid, twee op duurzaam ondernemen en twee op industrie 4.0.

Alle projecten kan je binnenkort op de website van CrossRoads raadplegen. Schrijf je in op de CrossRoads nieuwsbrief en ontvang de geselecteerde projecten in je mailbox.

Nieuwe oproep opent 1 maart 2024

Op 1 maart opent een tweede oproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. Die loopt tot en met 26 april 2024. Tijdens deze ronde is opnieuw een subsidiebudget van 2,5 miljoen euro beschikbaar. Het subsidiepercentage bedraagt 50% met een maximum van € 250.000 per project.

Ook deelnemen aan CrossRoads Vlaanderen-Nederland?

Wil je mee impact maken en een aanvraag indienen? In elke provincie staan adviseurs klaar om je te begeleiden en in contact te brengen met mogelijke samenwerkingspartners aan de andere kant van de grens.

Ga naar de website voor meer informatie over de subsidie of schrijf je in op de CrossRoads nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Deel deze pagina