BUas en Thomas More starten met onderzoek.
BUas en Thomas More zijn de 2 kennisinstellingen binnen Brabant kust de Kempen. Nu het project officieel is opgestart, gaan we aan de slag met werkpakket 4 over “grensverhalen” en werkpakket 5, rond “onderzoek toeristisch-recreatief ecosysteem, samenwerking en professionalisering
Interreg | 08/05/2024
Werkpakket 4 - Grensverhalen
In werkpakket 4 zijn we druk bezig met het verzamelen van lokale verhalen. Dat zullen we doen door beleidsdocumenten die betrekking hebben op vrije tijd en toerisme, inventarisaties van culturele/historische thema’s of van de lokale identiteit te verzamelen. Daarnaast houden we ‘walking interviews’ en participatiebijeenkomsten met personen die op een overstijgend niveau naar toerisme, vrijetijd en de beleving van het gebied kunnen kijken.
Dankzij al deze input zullen we komen tot een verhalend concept dat als leidraad dient voor toekomstige ontwikkelingen binnen het project 'Brabant kust de Kempen'. Dit concept zal ons helpen om de culturele en sociale kenmerken van de regio op een authentieke manier te integreren en aantrekkelijk te presenteren aan bezoekers. Geplande investeringen, zoals nieuwe fietslussen of infrastructuur die de ervaringswaarde voor bewoners en toeristen verhoogt, zullen worden vormgegeven rond dit concept om zo een samenhangende streekidentiteit te bevorderen.
Werkpakket 5 - Onderzoek
Parallel aan dit proces, richt werkpakket 5 zich op het analyseren van het toeristische en recreatieve ecosysteem van de regio. We brengen de verschillende componenten in kaart om te begrijpen hoe ze elkaar beïnvloeden en zoeken naar manieren om de toeristisch-recreatieve ervaring en impacts van toerisme en recreatie te verbeteren, voor iedereen die is betrokken. De methodes die we hiervoor zullen gebruiken zijn deskresearch, interviews met ondernemers en enquêtes bij bewoners en bezoekers.
Een blik op de toekomst
BUas en Thomas More zullen de eerste resultaten van beide werkpakketten dit najaar nog delen. De inzichten en feedback van alle stakeholders zijn van cruciaal belang voor de voortgang van ons onderzoek, dus nodigen we iedereen uit om betrokken te blijven.
Betrokken blijven kan heel eenvoudig door onze LinkedIn pagina te volgen en zo als eerste op de hoogte te zijn van de updates!