Innovatietraject uitgelicht: Huisartsen van Nederland

We zijn verheugd om aan te kondigen dat 6 KMO’s en MKB’s officieel deel uitmaken van ons CrossCare 2.0-project: Ambee, Co-medic, HvNL, Moonbird, My Add On en SAY IT! In onderstaand artikel kun je meer lezen over Huisartsen van Nederland (HvNL).

CrossCare 2.0 | 21/04/2024

Huisartsen van nederland cover

 

HvNL implementeert een hybride patiëntenstroommanagementsysteem als deeloplossing voor het personeelstekort in de huisartsenzorg. Deze oplossing is onderscheiden met de Nationale Zorginnovatieprijs 2023. En dit is nog maar het begin van hun reis naar vooruitgang.

HvNL wil haar huidige systeem nog efficiënter maken door toevoeging van een automatische zelfzorgmodule. Deze module moet de daarvoor geschikte zorgvragen voorzien van een zelfzorgadvies, met de mogelijkheid om de zorgvraag alsnog door te sturen aan de praktijkmedewerker. Voor patiënten betekent dit direct antwoord op hun zorgvraag. Voor assistentes en huisartsen betekent dit een verwachte reductie van zorgvragen.

CrossCare 2.0 speelt een belangrijke verbindingsrol in de innovatie van HvNL. Johannes Schouten, bestuurder bij HvNL, benadrukt de ondersteuning die CrossCare 2.0 biedt door toegang te verschaffen tot experts en een grensverleggend netwerk. ‘De innovatie van HvNL heeft het potentieel om op Europees niveau toegepast te worden. Door CrossCare 2.0 hebben we nu de mogelijkheid om kennis via de proeftuinen uit Vlaanderen te integreren. Zo kunnen we ook op Europees niveau bijdragen aan het verlagen van de druk op de eerste lijn. Momenteel wordt de innovatie getest in West-Brabant en de eerste signalen geven ons een positieve vooruitblik op de toekomst.’’

Deel deze pagina