Innovatietraject uitgelicht: Moonbird

We zijn verheugd om aan te kondigen dat 6 KMO’s en MKB’s officieel deel uitmaken van ons CrossCare 2.0-project: Ambee, Co-medic, HvNL, Moonbird, My Add On en SAY IT! In onderstaand artikel kun je meer lezen over Moonbird.

CrossCare 2.0 | 24/04/2024

Moonbird

 

Moonbird’s DOBBY-project ontwikkelt een innovatieve adembegeleider voor kinderen (6-12 jaar), gericht op stressverlichting en het bevorderen van slaap. Met tactiele stimulatie en een kindvriendelijke aanpak wil DOBBY de geestelijke gezondheid van kinderen ondersteunen.

Wat houdt de innovatie in?

Kinderen kampen steeds vaker met overprikkeling, angst, stress en slaapproblemen wat hun ontwikkeling en welzijn beïnvloedt. Het DOBBY project speelt in op de maatschappelijke nood voor toegankelijke en effectieve tools voor stress, angst en slaapproblemen voor deze jonge doelgroep. Het doel van het project is een hulpmiddel te ontwikkelen dat het kind eenvoudig en zelfstandig kan gebruiken.

Waarom CrossCare 2.0?

De betrokkenheid en feedback bij de ontwikkeling van de doelgroep is cruciaal voor het welslagen van het project. CrossCare biedt Moonbird de mogelijkheid om in contact te komen met de doelgroep en samen de innovatie naar een volgend niveau te brengen door de proeftuinactiviteiten. In het CrossCare 2.0 programma zetten we co-creatiesessies op met kinderen en hun ouders om zo een eerste proof-of-concept uit te werken. De volgende stap zijn gebruikerstesten met het prototype waarbij we focussen op de bruikbaarheid, het design, de acceptatie, de veiligheid en ethiek.

Waar wordt de innovatie getest en waarom?

De proeftuinactiviteiten worden begeleid door LiCalab langs Vlaamse kant en Coöperatie Slimmer Leven langs Nederlandse zijde. Aan beide zijden wordt tijdens een co-creatiesessie met kinderen en hun ouders feedback verzameld over het concept, de adoptie en de gebruiksduur. Als het prototype ontwikkeld is door Moonbird, wordt er langs beide zijden een real life test opgezet waarbij kinderen DOBBY uittesten gedurende vier weken.

Deze tests zijn belangrijk voor het optimaliseren van het product naar de wensen van onze eindgebruiker, design for children by children.

Deel deze pagina