Multi-actortraject uitgelicht: Interface zorgtools

Met de steun van CrossCare 2.0. kan Stijn vzw haar zorgtools RINAH en OLIVIA verder digitaliseren en professionaliseren. In dit multi-actortraject willen Stijn vzw, Happy Aging (de zorgproeftuin van In4care) en Statik beide zorgtools in een nieuwe en vooral uiterst gebruiksvriendelijke interface beschikbaar maken voor zorgverleners. Met deze tools kunnen zij de kwaliteit van leven van hun doelgroepen verbeteren:

CrossCare 2.0 | 17/07/2024

Afbeelding1

 

  • RINAH is een vragenlijst voor zorgverleners die personen met een niet-aangeboren hersenletsel begeleiden. De vragenlijst zoomt in op een aantal factoren die de evolutie van personen met NAH beïnvloeden en toont ook de risico’s per zorggebruiker.
  • OLIVIA brengt visuele beperkingen in kaart bij personen met een cognitieve beperking. Deze zorggebruikers kunnen zelf namelijk niet aangeven dat ze niet goed kunnen zien.

Momenteel gebeurt de verwerking van alle ingevulde vragenlijsten nog voor een stuk manueel. Dit wil Stijn vzw veranderen, net als de manier waarop zo’n vragenlijst wordt ingevuld. Om ervoor te zorgen dat het volledige potentieel van de zorgtools RINAH en OLIVIA benut wordt, zetten we sterk in op gebruikersonderzoek en analyse. Dit is momenteel bezig, er werden reeds 6 interviews afgenomen en deze week worden er twee co-creatiesessies georganiseerd met zorgverleners.

Vervolgens zullen we met behulp van sprints de online interface ontwikkelen waarbij we steeds tussentijds feedback vragen aan de eindgebruikers en de nodige testen zullen uitvoeren voor de implementatiefase. Daarnaast zetten we in op communicatie en optimalisatie. We zorgen ervoor dat zoveel mogelijk zorgverleners op de hoogte zijn van deze zorgtools en blijven deze tools optimaliseren op basis van de noden van onze eindgebruikers en stakeholders.

Deel deze pagina