Multi-actortraject uitgelicht: Onlinebibliotheek VG

Dit Multi-actortraject is opgezet door samenwerkingsverband Samenkr8 (in dit traject vertegenwoordigd door Daelzicht, PSW en SGL) en het MKB-bedrijf Thuisleefgroep. Samen streven zij naar oplossingen voor de uitdagingen binnen de VG-sector, zoals een toenemende complexiteit van de doelgroep, een krappe arbeidsmarkt en beperkte financiële middelen.

CrossCare 2.0 | 30/12/2024

Afbeelding artikel

 

Binnen het CrossCare-project willen deze partners vanuit gebruikersperspectief de klantreis geheel in kaart brengen om te komen tot de juiste inzet van apps, hulpmiddelen en zorgtechnologie. Dit start bij persoonsgerichte vraagverheldering waarbij de gebruiker (client en/of zorgprofessional) door middel van een keuzehulp gefaciliteerd wordt in het selecteren van de best passende oplossingen voor specifieke situaties. We gaan hiervoor het adviesinstrument “De Thuisleefwijzer” inzetten en waar nodig verder aanpassen aan de behoeften van de gebruikers van het instrument. Vervolgens koppelen we hieraan het uitleensysteem “De Thuisleefbieb”, welke we voor de VG-sector door ontwikkelen binnen dit project.

Het hoofddoel van het multi-actortraject is het ontwikkelen, testen, implementeren en opschalen van een evidence-based VG-Thuisleefwijzer gekoppeld aan een VG Thuisleefbieb; een persoonsgericht platform dat apps, hulpmiddelen, zorgtechnologieën in de VG-sector toegankelijk maakt voor cliënten en zorgprofessionals.

Het combineren van de zoekfunctie en de uitleenfunctie zorgt ervoor dat er op een laagdrempelige manier gerichte apps, hulpmiddelen en zorgtechnologieën ingezet kunnen worden voor de hulpvraag van de cliënt, waardoor het mogelijk is om sneller passende zorg te bieden. Daarnaast heeft de oplossing de potentie om de zelfredzaamheid van cliënten te bevorderen en de werkdruk van de zorgprofessionals te verlagen.

De betrokken proeftuin (EIZT/Zuyd Hogeschool) draagt zorg voor het toetsen en valideren van de oplossing met cliënten en professionals tijdens alle ontwerpstappen. Dit biedt de mogelijkheid om samen met eindgebruikers een oplossing te ontwikkelen en te testen en de kans op succesvolle implementatie en marktintroductie te vergroten. Eindgebruikersfeedback wordt zo actief gebruikt en direct ingezet voor productverbetering.

Deel deze pagina