Rondleiding bij Green Energy Park

De energietransitie gaat razendsnel. Met telkens elkaar opeenvolgende uitdagende innovaties aan de basis: biomaterialen, zon, wind, waterstof, ijzerpoeder, energie opslag, hybride warmtepompen, inductie. Tegelijkertijd is er een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Uitdaging is voldoende vakmensen met up-to-date kennis en expertise in het veld te krijgen.

AMV Energy Learning Community | 08/12/2023

AMV energy learning community

 

De energietransitie gaat razendsnel. Met telkens elkaar opeenvolgende uitdagende innovaties aan de basis: biomaterialen, zon, wind, waterstof, ijzerpoeder, energie opslag, hybride warmtepompen, inductie. Tegelijkertijd is er een enorme krapte op de #arbeidsmarkt. Uitdaging is voldoende vakmensen met up-to-date kennis en expertise in het veld te krijgen.

Grensoverschrijdende samenwerking met bundeling van kennis afkomstig van hogescholen en universiteiten aan beide zijden van de grens in Nederland en Vlaanderen in combinatie met toepassing in de praktijk bij gespecialiseerde bedrijven in de regio bieden de oplossing.

Vakkennis bouw je op in de praktijk in remote labs, bij aangesloten kennisinstellingen en hands-on bij bedrijven. Een eigentijdse aanpak, aantrekkelijk voor beginners en op maat voor vaklui.

Afgelopen week vergaderden we met de projectgroep bij Green Energy Park. Hier konden we zien hoe er daar getraind kan worden in een oefensituatie.

Een mooi voorbeeld van hoe we in ons project aan de slag willen gaan!

Deel deze pagina