Vliegende start voor Interreg VI

Op 10 februari lanceerde Interreg Vlaanderen-Nederland een eerste oproep die de start van de nieuwe programmaperiode (Interreg VI) inluidde. In die oproep werden alle vier thema’s opengesteld. Het programma voorziet hiervoor een toekenning van ongeveer € 69 miljoen, wat staat voor iets meer dan 1/3e van de totaal voor Interreg VI beschikbare middelen.

Interreg | 07/04/2022

Raket Tekengebied 2

 

Bij het afsluiten van de oproep op 31 maart werden maar liefst 103 projectaanmeldingen ingediend! Een enorme oogst aan veelal sterke projectvoorstellen, telkens voorbeelden van hoe zinnig het is om Vlamingen en Nederlanders samen te brengen om de uitdagingen waar we allemaal mee kampen aan te pakken.

Het is duidelijk dat de energie- en klimaatcrisis een belangrijke drijfveer vormt om in te zetten op vergroening, want de prioriteit ‘Een groener Europa’ kan rekenen op wel 50 indieningen. Het secretariaat is nu volop aan de slag om alle 103 indieningen nauwgezet te beoordelen. Op kantoor draait de koffiemachine overuren, want zowel de projectadviseurs als beleidsmedewerkers werken volgens een strak regime om alle dossiers te kunnen verwerken. Op 29 juni besluit het Comité van Toezicht welke projecten gepreselecteerd worden. Deze projecten kunnen dan verder sleutelen aan een concrete aanvraag; daarvoor hebben ze tijd tot en met 25 november.

Tijdlijn 02

Deel deze pagina