Aquatuur te gast in de provincie Zeeland

Vorige week was Aquatuur te gast in de Provincie Zeeland in het kader van het Robuust Waternetwerk Zeeuws-Vlaanderen en het werkbezoek van deltacommissaris Peter Glas aan de Gemeente Terneuzen.

Aquatuur | 26/10/2023

20231014 GT Werkbezoek Deltacommissaris 02

Wat onthouden we uit die gesprekken?

  • 💦🌾 Er is nood aan bijkomend inzicht en duiding over de werking van constructed wetlands! Welke set-up is het efficiëntst voor welke parameter en welke type bronwater? Een brongerichte en systemische aanpak blijft altijd voorop staan.
  • 🤜🤛 We moeten sterk blijven inzetten op gezamenlijke Vlaams-Nederlandse samenwerking gezien het grensoverschrijdende karakter van onze uitdagingen.
  • ♒ Kreekruginfiltratie wordt als een héél waardevolle manier gezien om water te bufferen. Landbouwgebonden sectororganisaties en regionale politiek kijken met veel interesse naar hoe Gemeente Schouwen-Duiveland samen met landbouwers en andere stakeholders het samenwerkingsverband rond waterdeling zal vormgeven.

Bedankt aan Gemeente Terneuzen voor de ontvangst en de organisatie. Ook dank aan Dow en Evides Waterbedrijf om ons een inkijk te geven in jullie acties die een antwoord bieden op de wateruitdagingen waar jullie mee geconfronteerd worden.

Deel deze pagina