Innovatietraject uitgelicht: My Add On

We zijn verheugd om aan te kondigen dat 6 KMO’s en MKB’s officieel deel uitmaken van ons CrossCare 2.0-project: Ambee, Co-medic, HvNL, Moonbird, My Add On en SAY IT! In onderstaand artikel kun je meer lezen over My Add on.

CrossCare 2.0 | 14/05/2024

Foto My Add On

 

My Add On is een Belgische start-up met een heldere missie: het verbeteren van de dagelijkse levenskwaliteit van personen die minder mobiel zijn. Het bedrijf onderscheidt zich door een sterke focus op gebruikersgerichte innovatie. Centraal in het innovatieproces staat het verzamelen van directe gebruikersfeedback. Dat zorgt ervoor dat de gebruikers actief bijdragen aan elke fase van de productontwikkeling, wat de gebruikservaring verrijkt.

Het project, myRamp, richt zich op de ontwikkeling van de meest compacte, lichte, mobiele oprijplaat, specifiek voor actieve manuele rolstoelgebruikers. Deze innovatie stelt hen in staat om zelfstandig drempels en andere kleine obstakels te overbruggen waar zij dagelijks mee geconfronteerd worden. Huidige oplossingen zijn naar eigen zeggen veel te zwaar en onhandig om zelfstandig te gebruiken. Door de focus te leggen op draagbaarheid en gebruiksgemak helpt myRamp gebruikers hun zelfstandigheid en mobiliteit te vergroten.

CrossCare 2.0 speelt een cruciale rol in het mogelijk maken van de ontwikkeling en het testen van deze innovatieve zorgoplossing. Testen met gebruikers in België en Nederland zijn een essentieel onderdeel van het productontwikkelingsproces. Met steun van CrossCare kan My Add On de prototypes rechtstreeks in de praktijk brengen, en dankzij de feedback van eindgebruikers het product verder verfijnen.

myRamp wordt getest in verschillende zorgproeftuinen verspreid over België en Nederland. De zorgproeftuinen bieden unieke omgevingen waar échte gebruikers in hun dagelijkse setting de myRamp kunnen uitproberen. Die directe interactie past perfect in de werkwijze van My Add On om realistische inzichten en gegevens te verzamelen van gebruikers. De vergaarde kennis is essentieel om het ontwerp verder af te stemmen op de specifieke behoeften en uitdagingen van rolstoelgebruikers.

Deel deze pagina