Voorstelling partners: Botany

Botany is dé onafhankelijke onderzoeks- en ontwikkelpartner op het gebied van plantfysiologie, plantgezondheid en teelttechniek.

Partners | 02/11/2023

Botany Komkommer 3

Botany als onafhankelijke onderzoeks- en ontwikkelpartner

Botany is dé onafhankelijke onderzoeks- en ontwikkelpartner op het gebied van plantfysiologie, plantgezondheid en teelttechniek. We testen en ontwikkelen sinds 2003 met veel succes, nieuwe producten en teeltwijzen voor internationale bedrijven. De focus ligt daarbij voornamelijk op ontwikkelingen en onderzoeksvragen in de bedekte teelt. 

Botany ondersteunt klanten bij complexe plantvraagstukken en levert betrouwbare data voortkomend uit onderzoek. Om de kwaliteit van onze onderzoeken naar gewasbeschermingsmiddelen te waarborgen, zijn we in het bezit van een GEP-erkenning. We bewegen mee met de marktvraag en blijven daarin zelf innoveren en investeren.

Rol binnen Energlik

Botany is werkpakketleider binnen het project Energlik. De innovaties die binnen dit project aan bod komen, worden praktisch getest en gedemonstreerd middels teeltproeven. Deze proeven vinden plaats bij diverse onderzoekscentra en telers in Nederland & België, waaronder bij Botany in Meterik.

Botany Spuittechnieken en precisie gewasbeschermgin 1

Deel deze pagina