Voorstelling partners: Plant Lighting

Plant Lighting is gespecialiseerd in effecten van klimaat op gewasgroei en ontwikkeling. Lichtintensiteit, belichtingsduur, lichtspectrum, CO2, temperatuur en luchtvochtigheid beïnvloeden de fotosynthese, groei, bloei, en zaadproductie.

Partners | 06/11/2023

Klimaatcel42 1024x675 1

Plant Lighting vertaalt wetenschappelijke kennis in praktische innovaties

De glastuinbouw en veredeling laten een indrukwekkende innovatiekracht zien. Toch blijft veel waardevolle plantfysiologische kennis onbenut. Er ligt nog een schat aan mogelijkheden voor efficiëntere productie van gewassen, energiebesparing en phenotyping. Plant Lighting schakelt wetenschap en praktijk.

Plant Lighting is gespecialiseerd in effecten van klimaat op gewasgroei en ontwikkeling. Lichtintensiteit, belichtingsduur, lichtspectrum, CO2, temperatuur en luchtvochtigheid beïnvloeden de fotosynthese, groei, bloei, en zaadproductie. Wij brengen kennis hierover in de praktijk.

Wij doen onderzoek in opdracht van tuinbouwbedrijven (groente en sierteelt), zaadveredelaars, toeleveranciers (o.a. belichting, klimaatkamers en lichtschermen) en overheid en belangengroepen.

210115 Plant Lighting cel 4 1024x721

Deel deze pagina