StimulanZ projectmedewerker in de kijker: Eveline Crevits

In elke nieuwsbrief laten we een projectmedewerker aan het woord. Deze keer is het de beurt aan Eveline Crevits.

StimulanZ | 16/01/2024

Crm

StimulanZ projectmedewerker in de kijker: Eveline Crevits

 1. Wie ben jij?
  Een West-Vlaamse (ziekenhuis)verpleegkundige, 15 jaar werkend bij Hogeschool VIVES, campus Roeselare, als (simulatie) docent, stage- en bachelorproefbegeleider, maar ook als onderzoeker in verschillende projecten. De interesse in onderzoek groeide vanuit Master Verpleeg-en Vroedkunde die ik volgde aan UGent. Ook ben ik mama van 3 pubers en m’n hobby evolueerde naar een bijberoep als voetreflexoloog.
 2. Hoe ben je zelf in contact gekomen met simulatie-onderwijs ? Wat is je ervaring tot nu toe met simulatie-onderwijs ?
  In 2011 werd simulatie met high fidelity poppen opgestart in VIVES, met een paar believers, waaronder stimulanZ-VIVES-collega’s Birgit en Marjorie! Ik stapte mee in het uitschrijven en begeleiden van simulatie-sessies, in 2016 volgde ik dan de Level 1 EuSim Simulation Instructor Course. De meerwaarde van deze onderwijsvorm was duidelijk van bij de start: in een veilige omgeving studenten laten oefenen op moeilijke situaties en doen groeien in communicatie & samenwerken!
 3. Wat is jouw rol binnen het StimulanZ project ?
  Samen met m’n VIVES-collega’s nemen we de leiding in werkpakket 5, waar we o.a. simulatiescenario’s ontwikkelen (opleidingsniveau 6-7) ter bevordering van het interprofessioneel samenwerken en de technologische wendbaarheid.
 4. Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen binnen simulatieleren ?
  De verbinding leggen met andere opleidingen of onderwijsinstellingen, om interprofessionele simulaties mogelijk te maken: de praktische organisatie (lesroosters op elkaar afstemmen, verschillende disciplines samen brengen), dat wordt een puzzel. Het grote leereffect zal echter sterk motiveren en stimuleren om deze simulaties in de toekomst te herhalen.
 5. Wat heb je tot nu toe geleerd in het kader van het project ? Welke tips geef je graag mee aan collega-docenten ?

We kunnen ontzettend veel van elkaar leren! Samenwerken = over het muurtje mogen meekijken, grenzen verleggen, nieuwe dingen uitproberen,…. dat is super om te doen en het helpt om uit je comfortzone te treden! Vele kleine stappen zorgen uiteindelijk voor een grote vernieuwing of een grote sprong voorwaarts!

Deel deze pagina