Zorg- en welzijnsorganisaties: we need you!

Wil jij inzetten op meer behoud van zorg- en welzijnspersoneel? Zoek jij praktische en doelgerichte initiatieven waar ingezet wordt op zelfontwikkeling, leiderschap, autonomie, veerkracht en samenwerking? Schrijf je dan in voor Samen aan Z. 

Contact | 23/10/2023

Handen

Ontdek de verschillende trajecten van Samen aan Z

Samen aan Z zet in op meer behoud in de zorg en biedt gratis trajecten aan voor verschillende doelgroepen uit de ruime zorg- en welzijnssector. Het personeelstekort in de zorg- en welzijnssector blijft stijgen, er zijn handen te kort. In Samen aan Z focussen we op wat organisaties samen met hun medewerkers zelf kunnen ondernemen om te zorgen voor een aangenaam werkklimaat en een werkplek waar medewerkers graag werken én ook willen blijven werken. Samen met ons partnerschap hebben we een aantal trajecten ontwikkeld die hierop inzetten:

  • Traject Team Champions Welzijn: voor teamleden uit een zorg- of welzijnsteam die van binnenuit willen werken aan meer teamgevoel, veerkracht en werkplezier.
  • Traject Leiden om te boeien en te binden: voor leidinggevenden die willen inzetten op positief leidinggeven en samen met hun teamleden een plek willen creëren waar medewerkers graag en gemotiveerd werken.
  • Traject Veerkrachtig Starten: voor startende zorg- of welzijnsmedewerkers die nood hebben aan meer ondersteuning + ook voor zorg- en welzijnsmedewerkers die deze starters graag willen begeleiden hierin.

We zoeken zowel Vlaamse als Nederlandse deelnemers: het personeelstekort stopt niet bij de grens, maar is een probleem dat we aan beide kanten ervaren. In Samen aan Z willen we dit dan ook echt samen aanpakken.

Schrijf je in

Schrijf je in voor een of meerdere trajecten via ons online inschrijvingsformulier.

Heb je vragen?

Contacteer de projectcoördinator Annelies Van den Eynden via annelies.vandeneynden@provincieantwerpen.be.

Deel deze pagina