Doe mee aan de COBOTASSIST bevraging: Help de toekomst van de maakindustrie vormgeven!

Het COBOTASSIST-programma heeft een bevragingslijst opgesteld om input te verzamelen van experts, professionals en belanghebbenden in MKB/KMO maakbedrijven. Met deze bevraging streven we ernaar om inzicht te krijgen in de behoeften, uitdagingen en verwachtingen met betrekking tot collaboratieve robots (cobots) in de nabewerkingsprocessen van staal- en kunststofproducten.

COBOTASSIST | 22/04/2024

Interreg image 3000x3000

Doe mee aan de COBOTASSIST bevraging en help de toekomst van collaboratieve robots in de maakindustrie vormgeven!

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat het COBOTASSIST-programma een bevragingslijst heeft opgesteld om input te verzamelen van experts, professionals en belanghebbenden in MKB/KMO maakbedrijven. Met deze bevraging streven we ernaar om inzicht te krijgen in de behoeften, uitdagingen en verwachtingen met betrekking tot collaboratieve robots (cobots) in de nabewerkingsprocessen van staal- en kunststofproducten.

Als een grensoverschrijdend samenwerkingsproject tussen België en Nederland, met de deelname van Sirris, POM Limburg, Fontys, Avans Hogeschool, Breda Robotics, en SyntraPXL en ondersteund door het Interreg-programma, zijn we vastbesloten om de maakindustrie te versnellen door innovatieve cobotoplossingen te ontwikkelen.

Jouw mening en expertise zijn van onschatbare waarde voor ons om de juiste richting te bepalen en op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften van de sector.

Vul nu de bevragingslijst in en deel jouw inzichten: Ga naar de bevragingen

Door deel te nemen aan deze bevraging, draag je bij aan de ontwikkeling van toekomstige cobotoplossingen die de efficiëntie, kwaliteit en concurrentiepositie van de maakindustrie zullen verbeteren. We moedigen alle belanghebbenden aan om deel te nemen en hun stem te laten horen.

We danken je bij voorbaat voor je waardevolle bijdrage aan het COBOTASSIST-programma en kijken uit naar de resultaten van de bevraging.

Deel deze pagina

Artikel
 - 12/02/2025
TL mens en Cobot Interreg projectpagina 3000x1500px
COBOTASSIST
Mens en robot: samenwerken voor een slimmere maakindustrie
In de maakindustrie staan we voor een cruciale uitdaging: hoe combineren we menselijke expertise met de kracht van robotica? Binnen het COBOTASSIST-project onderzoeken we hoe collaboratieve robots, oftewel cobots, veilig en efficiënt kunnen samenwerken met operators. Interactie tussen mens en robot: de sleutel tot succes Het succes van automatisering in de maakindustrie hangt niet alleen af van de technologie zelf, maar vooral van de interactie tussen mens en robot. Binnen COBOTASSIST werken we aan slimme oplossingen waarbij cobots niet simpelweg taken overnemen, maar juist de vaardigheden en ergonomie van werknemers verbeteren. Denk aan taken zoals schuren, polijsten en ontbramen, waarbij de cobot de fysieke belasting vermindert en tegelijkertijd een consistente kwaliteit garandeert. Veiligheid en gebruiksgemak staan centraal Bij de implementatie van cobots is veiligheid een essentiële voorwaarde. COBOTASSIST onderzoekt hoe we cobots optimaal kunnen laten samenwerken met operators zonder dat er fysieke barrières nodig zijn. Door geavanceerde sensortechnologieën en slimme software kunnen cobots real-time reageren op hun omgeving, waardoor de werkplek veiliger en flexibeler wordt. Daarnaast zetten we in op intuïtieve bediening, zodat medewerkers zonder diepgaande programmeerkennis eenvoudig met de cobots kunnen werken. Dit verlaagt de drempel voor automatisering en versnelt de acceptatie binnen bedrijven. Samen werken aan innovatie COBOTASSIST is een samenwerking tussen verschillende kennisinstellingen, bedrijven en partners binnen het Interreg Vlaams-Nederlandse programma 2021-2027. Door kennis te bundelen, ontwikkelen we praktische toepassingen die direct inzetbaar zijn in de industrie. Wil je meer weten over hoe mens-robotinteractie de maakindustrie transformeert? Blijf op de hoogte van COBOTASSIST en ontdek hoe we samen bouwen aan een efficiëntere en veiligere productieomgeving. Download onder de foto de brochure