Terug naar overzicht
Realisatie

Staats-Spaanse Linies

Forten en Linies Hero

 

De kaarten waren verkrijgbaar, onder andere bij de toeristische diensten van Damme, Knokke-Heist en Brugge (In&Uit-kantoor).

Er is een themakaart die de elementen van de Staats-Spaanse Linies in de grensregio tussen Knokke en Antwerpen belicht, nl. ‘Staats en Spaans in de clinch, 180 jaar wapengekletter’ en er is een kaart die de blikvangers van de drie Vlaams-Nederlandse linies (Staats-Spaanse Linies, Fortengordels Antwerpen en de Zuiderwaterlinie Noord-Brabant) aanduidt, nl. ‘Tijdreis tussen Noord en Zuid, een turbulent verleden onder een vredig landschap’.

Daarnaast zijn er ook themakaarten van de Fortengordels van Antwerpen en van de Zuiderwaterlinie van Noord-Brabant beschikbaar bij de toeristische diensten van respectievelijk Antwerpen en Vlaams-Brabant.

De kaarten kaderen in ‘Forten en Linies in Grensbreed Perspectief’, een project rond forten, versterkte steden en linies in de grensstreek van Vlaanderen met Nederland. Het project wil de aandacht vestigen op deze versterkingen, als elementen van cultuurhistorische, landschappelijke en toeristisch-recreatieve waarde.

www.staatsspaanselinies.eu

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!