Terug naar overzicht
Event

Art-IE talk: Artificiële intelligentie, creatieve collega of oneerlijke concurrent?

Hoe ziet onze toekomst er uit met AI? Moeten we AI zien als een hulp om een job efficiënter uit te voeren? Of eerder als een concurrent die (creatieve) jobs zal vervangen? Welke tools worden gebruikt in het werkveld en wat zijn de ervaringen van het werkveld met AI? Met welke tools buiten ChatGPT kan ook jij aan de slag?

Onze twee experten zoomen dieper in op wat AI is en waarvoor we AI kunnen inzetten. Om dat beter te begrijpen nemen de onderzoekers je mee in het ontstaan van AI en welke gevolgen de technologie kan hebben voor onze toekomst.

24wetenschapscafee flyeraik

Praktisch

West-Vlaanderen (BE)
Gratis
23/04/2024
19:45 tot 21:30
Hendrik Consciencestraat 36 Atelier Nooitgedacht, 8500 Kortijk
Schrijf je in

Artificiële intelligentie
Creatieve collega of oneerlijke concurrent?

In deze Art-IE talk komen onder andere volgende vragen aan bod:

  • Hoe ervaren werknemers en werkgevers de komst van AI?
  • Hoe ziet de toekomst met AI er uit?
  • Wat is de milieu-impact van AI?
  • In welke sectoren kan AI een job mogelijks overnemen?
  • Zal AI voor een kloof tussen werknemers zorgen?
  • Kan iedereen ermee aan de slag?
  • Welke creatieve AI-mogelijkheden zijn er op dit moment?

Gasten

Thijs Pirmez (Howest)

Thijs Pirmez is gepassioneerd door technologie en heeft zijn weg naar de IT-wereld gevonden via zelfstudie. Als onderzoeker voor Howest is hij vastberaden om zijn kennis en vaardigheden te gebruiken om innovatieve oplossingen te ontwikkelen met behulp van kunstmatige intelligentie. Aan het AI Lab van Howest ontwikkelt hij apps voor smartphones en doet toegepast AI-onderzoek. Hij heeft ervaring met het toevoegen van AI-objectherkenning aan mobiele applicaties en heeft een diepgaand begrip van machine learning en deep learning.

Dieter Wullaert (Arteveldehogeschool)

Dieter Wullaert is een ontwerper, een probleemoplosser en een nieuwsgierige ontstaansbegrijper. Hij geloof in snelle oplossingen, maar ook in geleidelijke evolutie. Hij is vaak op zoek naar de diepere betekenissen achter menselijk gedrag en de mogelijkheden van technologie om de wereld een stukje aangenamer te maken. Dieter doceert aan de Arteveldehogeschool waarbij zijn focus ligt op het stimuleren van innovatie en ontwerpmethodologie in het digitale tijdperk. Momenteel werkt hij aan een onderzoeksprogramma over mensgericht ontwerpen met kunstmatige intelligentie. Dit onderzoek richt zich op de impact van AI op verschillende industrieën, met speciale aandacht voor de toekomst van mediaprofessionals, mens-computerinteractie en revolutionaire toepassingen van AI in productontwikkeling.

Moderator

Jeroen Zuallaert

Jeroen Zuallaert is sinds 2011 redacteur bij Knack.

Praktisch

Dinsdag 23 april van 19.45 uur tot 21.30 uur in Atelier Nooitgedacht, Hendrik Consciencestraat 36 in Kortrijk.

Inschrijven?

Niet nodig! Iedereen is welkom. Gratis toegang.

Deel deze pagina

Gerelateerd event

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!