Terug naar overzicht
Nieuws

13.5 miljoen euro voor Vlaams-Nederlandse samenwerking

Interreg Vlaanderen-Nederland investeert 13.5 miljoen euro in vier nieuwe samenwerkingsprojecten. De projecten sleutelen elk op eigen unieke wijze aan een slimmer en groener Europa.

Interreg | 23/02/2024

Banner bericht goedkeuring 4 projecten

 

Binnen Interreg Vlaanderen-Nederland wordt grensoverstijgende samenwerking geïnitieerd in allerhande sectoren. De nieuwe projecten richten zich onder andere op het ontwikkelen van slimme ramen met een thermochroom glas dat zich aanpast aan de seizoenen en op direct gebruik van zonlicht als energiebron voor chemische processen. Daarnaast ligt de focus op aanleg van klimaatrobuust groen in de stad en op het herstellen van biodiversiteit door landbouwbedrijven aan te zetten tot boslandbouw.

Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, 13.5 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt de helft uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Met deze projecten uit Oproep 2 staat de teller ondertussen op 43 goedgekeurde projecten, met een totale investering van 102.3 miljoen euro EFRO en 410 ondersteunde organisaties.  

Banner budget 01

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!