Terug naar overzicht
Nieuws

Achter de schermen: Krusha Mae en Klara

Krusha en Klara bezochten de afgelopen maanden alle uithoeken van het programmagebied. Samen blikken we terug op hun tijd aan de frontlinie van de Vlaams-Nederlandse samenwerking.

Interreg | 20/03/2023

Krusha en Klara 4

Krusha en Klara, wat hield jullie baan als Interreg-reporter juist in?

Wij dragen bij aan de zichtbaarheid van Interreg en haar projecten door op bezoek te gaan bij deze projecten en verslag uit te brengen van hun events of projectverantwoordelijken te interviewen. Zo verhogen we de bekendheid van het programma…en dragen we bij aan de sfeer! Voor ons laatste interview gaan we langs in Kiewit bij de projectverantwoordelijke van CrossRoads, het eerste project van Interreg VI dat werd goedgekeurd.

Hoe kwamen jullie terecht bij Interreg Vlaanderen-Nederland?

Klara: Ik zag via sociale media een oproep. Hiervoor deed ik European studies, dus dit sloot perfect aan.
Krusha Mae: Ik heb internationale betrekkingen en diplomatie gestudeerd en heb ervoor gekozen om een tussenjaar in te lassen om ervaring op te doen in plaats van meteen te gaan werken. Ik had contact met Europa Direct provincie Antwerpen maar zij konden mij geen stage aanbieden omdat ik al afgestudeerd was. Zij hebben mij dan in contact gebracht met Interreg.

Welke projecten en events zullen jullie bijblijven?

Klara en Krusha Mae: Er zijn er heel wat. Een hoogtepunt voor ons beiden was het slotevenement van C4CE in Breda. Daar hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. Het was een heel leuk slotevent met ook nog eens goed weer en lekkere hapjes. We stelden trouwens met plezier vast dat op de evenementen die in Nederland plaatsvonden altijd bitterballen geserveerd werden en dat daar ook vaak de betere hapjes te krijgen waren.

Ook de grensregio-conferentie die in januari (dag 1 en dag 2) in Brussel georganiseerd werd, was leuk. We hebben daar Cinzia Dellagiacoma ontmoet, de projectmanager van het IVY-programma (Interreg Volunteer Youth) dat ons uitzendt als Interreg-reporters. We zien haar normaal enkel online tijdens de maandelijkse vergaderingen met alle Interreg-reporters, dus het was fijn om haar in levende lijve te ontmoeten. In december was er tijdens dit overleg trouwens een quiz over Interreg waar we de prachtige T-shirts hebben gewonnen die we op de foto dragen.

Klara: Ook heel tof vond ik het eindevent van Wier & Wind in Middelburg. Opnieuw waren de hapjes een pluspunt. Het was fijn om verschillende soorten zeewiersnacks te kunnen proeven.
Krusha Mae: Mijn eerste evenement als Interreg-reporter was ook in Breda, het was het slotevent van GHLOBO. Het was fijn om de eerste weken dat we aan de slag gingen als reporter, meteen meegetrokken te worden in het verhaal.

Hoe beviel deze kennismaking met het werkleven?

Klara en Krusha Mae: We werden warm ontvangen en we voelden ons ook echt deel van het team. Het nieuwjaarsdiner was ook zeker één van de hoogtepunten waar we een andere kant van Interreg leerden kennen. Een ervaring als deze maakt de overstap naar de werkplek, die veel studenten toch wel eng vinden, minder groot en geeft een realistischer beeld van wat werken juist inhoudt.

Wat doen jullie als jullie niet op stap zijn voor Interreg?

Klara: Ik ben met veel verschillende zaken bezig. Ik ben actief bij Kazou en meer specifiek bij kampen voor kinderen en jongeren met een beperking. Daarnaast ben ik veel bezig met muziek en dans en cultuur in het algemeen. Favoriete artiest: Trixie Whitley
Krusha Mae: Ik ben veel met muziek bezig. Ik zing en speel ukelele en gitaar en houd vooral van popmuziek. Ik spendeer ook veel tijd met mijn vriend. Favoriete artiest: Wallows en de grote popdiva's zoals Ariana Grande

Bijzondere weetjes*

Klara: Ik heb nog steeds geen kippen en kinderen.
Krusha Mae: Ik heb één kip minder dan bij onze introductie en nog steeds geen kinderen

Hoe ziet de toekomst er voor jullie uit?

Klara: Ik kijk met een open blik naar de toekomst.
Krusha Mae: Ik ben aanvaard voor een European traineeship bij de Europese Commissie, van 1 maart tot eind juli en daarnaast wil ik ook nog een getuigschrift armoede en participatie halen bij de KULeuven. Daarna wil ik van de zomer genieten.

Klara en Krusha Mae: We hadden een leerrijke en leuke tijd bij Interreg. We maakten een interessante periode met veel eindevents mee. We kunnen het iedereen aanraden om als Interreg-reporter of als stagiaire de transitie naar de werkvloer te vergemakkelijken!

 

* De Interreg-collega’s besteden in voorstellingsrondjes voor nieuwe collega’s veel aandacht aan kippen en kinderen. Een uitgebreide bevraging leerde ons dat de gemiddelde Interreg-medewerker 0,4 kippen en 0,9 kinderen heeft en leverde ook een aantal kippige weetjes op. Collega Josine heeft een grote kippenwens, collega Bram spaart voor een nieuw hok nadat de vos 24 kippen verslond, collega Jordy was op het moment van de bevraging nog in het bezit van een gebraden kip en collega Kathleen wordt door haar lief al eens begroet met de vraag ‘ça roule, ma poule?’.

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!