Terug naar overzicht
Nieuws

Burgerconsultaties: in gesprek met de bewoners van Antwerpen.

Gisteren zijn Laure Vanroy en Jip Wolterinck weer de straat op gegaan, deze keer in Antwerpen. Op ’t Eilandje in Antwerpen vroegen wij wat de voorbijgangers graag zouden willen zien in onze volgende programmaperiode.

Interreg | 20/08/2024

Whats App Image 2024 08 20 at 16 28 16

Eerste stop: ‘t Eilandje!

Eerst zijn we naar ’t Eilandje gegaan. ’t Eilandje is het oudste havengebied van Antwerpen. Met de jaren is deze plek langzaam vervallen, totdat het op initiatief van stad Antwerpen werd opgeknapt als onderdeel van het Interreg-project ‘Revitalisering Oude Industriehavens'. Het is nu een mooie plek voor wonen, werk en recreatie geworden."

In gesprek met de inwoners

Op ’t Eilandje hebben we een diverse groep mensen gesproken. Het was erg interessant om de uiteenlopende ideeën te horen die de inwoners van Antwerpen hebben over grensoverschrijdende samenwerking. Over het algemeen waren de mensen erg positief over de aanloop van Nederlandse toeristen en dachten dat dit een positieve invloed heeft op de Belgische economie. Leuk om te horen dus!

Doe ook mee!

Vandaag hebben we veel inspiratie opgedaan, maar we willen graag nog meer mensen spreken! Heb je ideeën over hoe Vlaanderen en Nederland nog meer kunnen samenwerken? Laat het ons weten via de link hieronder. We horen graag van je!
https://lnkd.in/eFM4sME3

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!