Terug naar overzicht
Nieuws

Burgerconsultaties: in gesprek met de bewoners van Etten-Leur

Another day, another burgerconsultatie. Waar we dinsdag nog in Antwerpen waren, stonden Esli Severijn en Jip Wolterinck vandaag in Etten-Leur. Met windkracht 5 zijn we de straat op gegaan om mensen te vragen wat zij nog missen in de samenwerking met Vlaanderen.

Interreg | 23/08/2024

Etten Leur

Eerste stop: het centrum

Aangekomen op Station Etten-Leur zijn we doorgelopen naar het centrum. Ondanks het miezerige weer heerste er een gezellige drukte. Tijdens een korte stop bij het toeristeninformatiepunt hebben we veel geleerd. Wist je bijvoorbeeld dat het eerste vliegtuig in Nederland is opgestegen en geland in Etten-Leur? Of dat Vincent van Gogh een tijdje in Etten-Leur heeft gewoond? Hij heeft zich hier voor het eerst als kunstenaar geregistreerd. Het is duidelijk een plek vol innovatie.

In gesprek met de inwoners

Hopende dat Etten-Leur ook voor ons tot vernieuwende ideeën zou leiden, hebben we meerdere mensen gesproken. Grappig was dat de ene persoon erg enthousiast was om zo dicht bij de België te wonen en regelmatig de grens over ging, terwijl de ander amper het idee had in een grensregio te wonen. Wel werden er door meerdere mensen kansen gezien om samen te werken op het gebied van toerisme. Goede ideeën dus!

Doe ook mee!

Bedankt Etten-Leur! We hebben vandaag weer veel geleerd. Toch willen we graag nog meer mensen spreken. Heb je ideeën over hoe Vlaanderen en Nederland nog meer samen kunnen werken? Laat het ons weten via de link hieronder. We horen graag van je!

https://lnkd.in/eFM4sME3

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!