Terug naar overzicht
Nieuws

De warmste projectverantwoordelijke

Collega Kathleen zocht en vond de warmste projectverantwoordelijke: Glenn Weyers, projectleider van CrossCare 2.0 en tevens werkzaam bij Thomas More Kempen/Licalab. 

Door Kathleen Mostien

Interreg | 20/12/2023

Glenn weyers

 

Glenn, jij bent projectleider van CrossCare 2.0, je neemt deel als partner in Samen aan Z en je bent ook nog actief in een Interreg North Sea Project. Hoe combineer je dat allemaal?

(lacht) Ja, dat lijkt wel een hele boterham. Maar samengeteld zit ik voor exact 100% in de verschillende projecten, dus in theorie moet het lukken. In de praktijk kan ik bogen op een sterk team collega’s die mee zorgen dat alles vlot verloopt.

Op pieken moet je wel flexibel genoeg zijn om alle balletjes in de lucht te houden en tot hiertoe lukt dat wel. Wat daarbij echt helpt is de ondersteuning van Interreg. Hun proactieve aanpak zorgt ervoor dat we de processen tijdig aanvatten en een strakke planning hebben. Alleen zou het e-loket, dat nog wat euvels bevat, ook wel een beetje mogen meewerken (lacht).

Welke rol vind je zelf de fijnste?

Projectleider zijn van CrossCare 2.0 vind ik echt wel heel fijn en een hele eer. Het is een speciaal project waarin bedrijven hun innovatief product verder ontwikkelen en feedback krijgen van een zorgproeftuin. Op drie jaar tijd zal het partnerschap uitbreiden met wel 40 bedrijven en zorgactoren. Dat hele proces in goede banen leiden, vind ik wel een bijzondere uitdaging.

Wat gebeurt er in Samen aan Z?

Dat project is de verderzetting van pilootproject Care2adapt en onderdeel van een ruimer project rond werkbaar werk en behoud van zorgprofessionals. Samen met de Nederlandse organisatie CIC en de andere partners versterken we het innovatievermogen van zorginstellingen via een sterk opleidings- en coachingprogramma. Innovatie gaat dan niet enkel over apps en tools, maar ook over nieuwe job design principes, arbeidsorganisatie, etc. We zijn net van start gegaan met een gemotiveerde groep van 25 Vlaamse en Nederlandse zorgprofessionals. In het najaar van 2024 is er een volgende editie.

Waar de andere partners in het project zich met hun aanbod richten op zorgteams, leidinggevenden en startende zorgverleners, bestaat onze doelgroep uit medewerkers die binnen een zorgorganisatie de brugfunctie tussen innovatie en de werkvloer vervullen. Samen maken we zo een mooi complementair verhaal, waar hopelijk de zorgsector de vruchten van kan plukken!

Tot slot: wat wens je de wereld toe voor het nieuwe jaar?

Dat iedereen gelukkig en gezond is. Dat is wat iedereen wenst, toch ?

Ik neem deze wensen alvast graag in ontvangst, bedankt voor dit gesprek, Glenn!

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!