Terug naar overzicht
Nieuws

Groetjes uit Limburg!

Ben je benieuwd naar de realisaties van de afgelopen jaren in Provincie Limburg (BE)? Neem dan zeker een kijkje op onze kaart met hoogtepunten! Deze projecten zijn gerealiseerd tijdens de periodes Interreg IV (2007-2013) en Interreg V (2014-2020).

Interreg | 26/06/2024

Postal Card Mockup 1

1. IPitup bewegingsbank

CrossCare - INTERREG V

IPitup was een van de innovatieprojecten binnen het CrossCare-project, gericht op het bevorderen van beweging bij ouderen. Het initiatief richt zich op het verlengen van de fysieke activiteit van ouderen in hun eigen woonomgeving. Door middel van speciale beweegbanken, uitgerust met zes fitnesselementen, kunnen ouderen meer dan 250 oefeningen uitvoeren.

Een infopaneel en de gratis IPitup-app bieden begeleiding en aangepaste trainingsschema's. Deze aanpak helpt bij het voorkomen van chronische ziekten en vermindert het risico op vallen, waardoor ouderen langer zelfstandig en comfortabel thuis kunnen blijven wonen en de zorgkosten kunnen worden verlaagd.

Ipitup bewegingsbank

2. Geïntegreerde zonnepanelen bij Energyville

PV OpMaat - INTERREG V

PV OpMaat
zette in op de ontwikkeling van geïntegreerde zonnepanelen die niet alleen efficiënt elektriciteit opwekken uit zonlicht, maar ook esthetisch en kosteneffectief zijn.

Het consortium van acht kennispartners, waaronder EnergyVille, werkt samen aan de productie van op maat gemaakte, gekleurde of doorzichtige PV-elementen die volledig geïntegreerd kunnen worden in bouwdelen.

EnergyVille speelde een cruciale rol in dit project door haar expertise in te zetten voor de ontwikkeling en demonstratie van geavanceerde PV-oplossingen. Door de integratie van geavanceerde zonne-energietechnologieën in gebouwen wilde PV OpMaat een nieuwe standaard zetten voor duurzame bouwpraktijken in de regio.

3. Zonnewarmte in tanks

CrossRoads 2 - INTERREG V

Azteq en Meeberg ISO Tanks hebben gezamenlijk de Thermal Equalizer ontwikkeld: een geavanceerde oplossing om zonne-energie op te vangen en op te slaan in hoge-temperatuurcontainers. Hierdoor kunnen ze de energie uit zonnestraling efficiënt gebruiken, zelfs als de zon niet schijnt. Dit vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen in industriële processen. De modulaire opslagcontainers van Meeberg ISO Tanks spelen een cruciale rol bij het beheer en de conversie van deze energie naar bruikbare vormen voor diverse industriële toepassingen. Deze innovatie zal naar verwachting aanzienlijke CO2-besparingen opleveren in de grensregio, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Azteq

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!