Terug naar overzicht
Nieuws

Innovatietraject uitgelicht: Co-Medic

We zijn verheugd om aan te kondigen dat 6 KMO's en MKB's officieel deel uitmaken van ons CrossCare 2.0-project: Ambee, Co-medic, HvNL, Moonbird, My Add On en SAY IT! In onderstaand artikel kun je meer lezen over Co-medic.

CrossCare 2.0 | 06/03/2024

Doctor 1

 

Co-Medic biedt een innovatieve oplossing voor uitdagingen binnen de gezondheidszorg. Dit project richt zich op het verbeteren van de efficiëntie van huisartsenpraktijken door waardevolle medische gegevens toegankelijk en bruikbaar te maken via het opstellen van datarapporten over patiënten populaties. Met een focus op het vereenvoudigen van het identificeren van risicopatiënten en het ondersteunen van preventieve zorgacties, streeft Co-Medic ernaar om de eerstelijnszorg te transformeren. Het bedrijf introduceert een taalmodel dat elektronische medische dossiers (EMD) structureert en codeert volgens internationale SNOMED-CT-standaarden. Het project mikt op huisartsenpraktijken die in groepsverband werken in Vlaanderen en Nederland, die steeds meer onder druk staan door demografische veranderingen en de toename van chronische aandoeningen. Daarnaast focust het project zich op het bevorderen van de samenwerking met de verpleegkundige in de huisartsenpraktijk (ViHP), een beroep dat steeds meer een belangrijke rol kent. Een efficiënte toegang tot gestructureerde data helpt de ViHP om effectieve zorg te organiseren.

Gedurende dit project zal Co-Medic in Vlaanderen nauw samenwerken met de Vlaamse proeftuin Health-e-Novation van Eerstelijnszone Brugge, waar het naar een real-life test van het product toewerkt in samenwerking met POM West-Vlaanderen. In Nederland zal het bedrijf samenwerken met het Care Innovation Center rond marktverkenning en de eerste introductie van het product aan Nederlandse huisartsen.

Co-Medic heeft het potentieel om een significante impact te maken op de gezondheidszorg in de grensregio. Door de gezondheidsdata van zorgverleners te structureren en hen in staat te stellen om eenvoudig een overzicht te krijgen, krijgen ze beter inzicht in hun patiëntenpopulatie en eventuele zorgtekorten. Dit stelt huisartsen en ViHPs in staat om efficiënter samen te werken, wat resulteert in betere en meer efficiënte zorg en de mogelijkheid van kostenbesparingen. De doorontwikkeling dankzij het pilootproject zal leiden tot een performant SaaS-platform, welke waardevol zal zijn voor waarde gedreven zorg binnen de eerstelijnspraktijken.

Co Medic banner linkedin Bedrijf

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!