Terug naar overzicht
Nieuws

Innovatietraject uitgelicht: SAY IT

We zijn verheugd om aan te kondigen dat 6 KMO’s en MKB’s officieel deel uitmaken van ons CrossCare 2.0-project: Ambee, Co-medic, HvNL, Moonbird, My Add On en SAY IT! In onderstaand artikel kun je meer lezen over SAY IT.

CrossCare 2.0 | 30/04/2024

Afbeelding1

 

Meer dan 90% van de 10 miljoen personen met de ziekte van Parkinson wereldwijd ervaart problemen met hun spraak, waardoor dagelijkse communicatie een uitdaging kan zijn. SAY IT Labs, een Leuvense spin-off van imec en de Vrije Universiteit Brussel, heeft een geavanceerde slimme bril ontwikkeld die real-time feedback geeft via augmented reality en spraaktechnologie. Deze bril is bedoeld om patiënten te helpen hun spraak te verbeteren, waardoor ze beter verstaanbaar zijn in hun dagelijkse interacties.

Deze innovatie heeft als doel de levenskwaliteit van personen met de ziekte van Parkinson te verbeteren door hen de nodige ondersteuning te bieden om duidelijker en verstaanbaarder te spreken in dagdagelijkse situaties. Met concrete doelen zoals het verbeteren van de spraaktechnologie, personalisatie van de slimme bril en het ontwikkelen van een go-to-market strategie, zet SAY IT Labs belangrijke stappen in het wereldwijd beschikbaar maken van deze technologie om Parkinsonpatiënten overal te helpen.

Met de ondersteuning van zorgproeftuinen Happy Aging, Zorglab Aalst, Slimmer Leven en Brainport Development kan SAY IT Labs een prototype van de slimme bril demonstreren en testen in zowel Vlaanderen als Nederland. De financiële en inhoudelijke steun van CrossCare 2.0 biedt een onschatbare meerwaarde, door op basis van gebruikersfeedback cruciale technische en strategische aanpassingen toe te laten. Hierdoor zal het product sneller naar de markt gebracht kunnen worden en SAY IT labs ondersteunen in de commercialisatie van de slimme bril.

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!