Terug naar overzicht
Nieuws

Interreg achter de schermen: Jordy

Sinds enkele maanden heeft het Interreg-secretariaat nieuwe buren: de collega’s die het project CrossRoads Vlaanderen-Nederland mee in goede banen leiden. Hun coördinator Jordy Verdickt is een oude bekende, hij was jarenlang financieel adviseur bij Interreg. Collega Tine greep haar kans om hem de pieren uit de neus te vragen.

Interreg | 06/10/2023

Portret Jordy Verdickt

Jij bent coördinator CrossRoads Vlaanderen-Nederland. Wat houdt dat juist in?

Mijn job heeft twee aspecten. Enerzijds werk ik met de andere partners van het CrossRoads-project samen in het kernplatform en het projectmanagmentteam. Anderzijds begeleid ik bedrijven die een aanvraag willen doen bij CrossRoads met de administratieve beslommeringen die hierbij komen kijken en zorg ik dat de declaraties vlot lopen.

Ik wil de lijntjes kort houden en voldoende dicht staan bij bedrijven, business developers en Interreg zelf zodat problemen snel besproken kunnen worden of idealiter zelfs op voorhand ondervangen kunnen worden.

Hoe ben je in deze functie terechtgekomen?

Hiervoor was ik financieel adviseur bij het Interreg-secretariaat. In die functie ondersteunde ik projecten waaronder ook de voorgangers van het huidige CrossRoads-project. Toen duidelijk werd dat Interreg nauwer betrokken zou worden bij het project, hebben ze mij gevraagd om voor de functie van coördinator te solliciteren.

CrossRoads is het vervolg van een project dat al in 2010 van start ging. Wat is er veranderd doorheen de jaren?

Inhoudelijk is de focus verschoven. Waar deze in CrossRoads 1 op maakbedrijven lag en in CrossRoads Sustainable Energy op energie, concentreren we ons in het huidige CrossRoads op hedendaagse maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid.

Hoe loopt voor jou als Belg de samenwerking met de Nederlandse partners?

Die samenwerking is niet echt nieuw. Op het Interreg-secretariaat werkte ik al zeer fijn samen met Nederlandse collega’s en projectpartners. Ze zijn heel open en zorgen ervoor dat je altijd weet waar je staat. In CrossRoads merk ik dat er veel geëngageerde mensen zijn die het project tot een goed einde willen brengen en daar ook gevoelsmatig aan hechten. Ik kan dus alleen maar beamen dat het erg fijn samenwerken is met onze noorderburen.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Ik heb een klein zoontje dat veel tijd in beslag neemt en daardoor is er momenteel minder ruimte voor hobby's. Ik houd van sporten, maar dat staat voorlopig op een laag pitje. Ik speel padel en kijk al eens een voetbalmatch. Verder houd ik vooral veel van eten. Jammer genoeg is dat geen ideale combinatie met het weinige sporten...

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!