Terug naar overzicht
Nieuws

Interreg VI blijft op koers

Op 10 november 2022 lanceerde Interreg Vlaanderen-Nederland een tweede oproep. Deze volgde snel na een succesvolle eerste oproep die 103 projectaanmeldingen mocht ontvangen, waarvan 29 aanmeldingen groen licht kregen om verder te sleutelen aan een concrete aanvraag. In navolging van de eerste oproep, werden ook nu alle vier thema’s opengesteld. Het programma voorziet hiervoor een toekenning van € 49.5 miljoen.

Interreg | 14/02/2023

Raket 01 1
Tabel indieningen Oproep 2

 

Bij het afsluiten van de oproep op 9 februari werden maar liefst 68 projectaanmeldingen ingediend! Er zitten enkele herkansers van oproep 1 in, maar het grootste aandeel zijn gloednieuwe aanmeldingen. Het is overduidelijk dat de energie- en klimaatcrisis een blijvende drijfveer vormt om in te zetten op vergroening, want de prioriteit ‘Een groener Europa’ kan rekenen op 37 indieningen.

Daarop volgen 15 indieningen binnen 'Een slimmer Europa'. Het secretariaat is nu volop aan de slag om alle dossiers te beoordelen. Zowel de projectadviseurs als beleidsmedewerkers werken volgens een strak plan om alles nauwgezet te kunnen verwerken. Op 17 mei besluit het Comité van Toezicht welke projecten gepreselecteerd worden. Deze projecten kunnen dan verder sleutelen aan een concrete aanvraag; daarvoor hebben ze tijd tot en met 6 oktober.

Timeline 02 Artboard2

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!