Terug naar overzicht
Nieuws

Meer de-minimisruimte vanaf 2024

De staatssteunregels zijn voor de meeste projecten relevant, zowel tijdens de projectontwikkeling als de uitvoering. Eén van de opties om met staatssteun om te gaan, is het toepassen van de zo genaamde ‘de-minimisregels’.

Interreg | 18/12/2023

Webinar de minimis

Nieuwe de-minimisregels

De basisgedachte bij dergelijke de-minimissteun is dat deze steun van dergelijke beperkte omvang is, dat er geen verstoring van de interne markt kan optreden en daarom is toegelaten. Een essentieel element van de de-minimisregels is dat het steunbedrag – gemeten over een periode van 3 jaar – onder welbepaalde drempels moeten blijven.

Vanaf 1 januari 2024 treden geüpdatete de-minimisregels in voege en één van de belangrijkste aanpassingen is dat de de-minimisdrempels substantieel worden verhoogd. Dat is goed nieuws, aangezien er meer ruimte komt om steun als de-minimis te bestempelen en daarmee het staatssteunvraagstuk te beslechten. In de meeste gevallen is zijn de ‘algemene de-minimisregels’ van toepassing. Daarvoor wordt het ‘de-minimisplafond’ verhoogd van € 200.000 naar € 300.000 over 3 jaar.

Webinar

Ben je een projectpartner in één van onze projecten uit oproep 1 of 2 en wil je meer weten over de manier waarop je tijdens de uitvoering van je project om moet gaan met de de-minimis-regels? Kruis in je agenda dan alvast dinsdag 20 februari (10u-11u30) aan! Dan organiseren we een webinar over het correct invullen van de voorwaarde(n) voor projectuitvoering die bij de goedkeuring vaak worden opgelegd (de-minimis, artikel 20bis of 28 AGVV, daadwerkelijke samenwerking…). Een uitnodiging voor dat webinar zal begin 2024 worden verstuurd.

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!