Terug naar overzicht
Nieuws

Multi-actortraject uitgelicht: Morsity

Zorggroep Orion, richt zich onder andere op ouderen- en dementiezorg met WZC De Wending en WZC De Vliet, stelt de zorg voor bewoners voorop. Door de dubbele vergrijzing wordt de uitdaging om iedereen persoonsgerichte zorg te geven steeds groter.

CrossCare 2.0 | 30/05/2024

Selectie momo IMG 5172

 

Als slimme hulpmiddelen handig met elkaar samenwerken, kan dit de zorg meer kwaliteitsvol en efficiënter maken en tegelijkertijd het werkcomfort van de zorgverlener verbeteren. Dat is wat het multiactor-traject ‘Morsity’ beoogt: een geïntegreerd dashboard met data afkomstig van Momo BedSense App en TENA SmartCare App, dat gebruiksvriendelijk is en relevante informatie verschaft voor zorgmedewerkers.

Door het combineren van de inzichten in het activiteit- en nachtpatroon (Momo BedSense App) en het mictiepatroon en de verzadiging van het incontinentie verband (TENA SmartCare) is het mogelijk om sneller passende zorg te bieden.

De Momo BedSense App helpt bij verandering in het werkproces doordat er minder onnodige controles gedaan worden op de momenten dat bewoners in bed liggen. Door de informatie van TENA SmartCare te combineren kunnen ook onnodige verband controles overgeslagen worden.

Beide oplossingen zijn erop gericht om de zorg rust en overzicht te geven, en de veiligheid en levenskwaliteit van bewoners te verhogen. In dit project worden de inzichten van beide oplossingen geïntegreerd in een dashboard dat gebruiksvriendelijk is voor de zorg.

Zorgproeftuin LiCalab (Thomas More Hogeschool) neemt zorgmedewerkers, bewoners en hun mantelzorger mee in de ontwikkeling via interviews, co-creatiesessies, design sprints en real life testing zodat de bruikbaarheid en acceptatie van deze geïntegreerde aanpak tijdens het hele proces bijgestuurd wordt.

Met de steun van het CrossCare -innovatiefonds

Partners: Zorggroep Orion, Essity Belgium NV, Momo Medical B.V.

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!