Terug naar overzicht
Nieuws

Nieuwe impuls van 7 miljoen euro voor een duurzame toekomst

Het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland investeert ruim 7 miljoen euro in drie nieuwe samenwerkingsprojecten.

Interreg | 20/06/2024

Banner - Nieuwe impuls

 

Het Europees programma Interreg Vlaanderen-Nederland investeert opnieuw in drie veelbelovende projecten die de komende jaren sleutelen aan tal van innovaties voor een groener en een socialer Europa. Met deze drie laatste projecten uit Oproep 2 staat de totale teller op 59 projecten binnen de programmaperiode 2021-2027.

De nieuwe goedgekeurde projecten spelen in op een breed pallet aan maatschappelijke uitdagingen:

  • CASCO streeft naar de opschaling van het gebruik van lokale en natuurlijke bouwmaterialen in de grensregio.
  • LOGES wil een slimme sturing van het energieverbruik en de buffering van energie op lokale schaal, zoals bij bedrijventerreinen en woningbouw.
  • Magazijnhelden van Morgen zal de competenties van (toekomstige) magazijnmedewerkers versterken in lijn met de evoluerende bedrijfsnoden.

Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering ruim 7 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt de helft uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Interreg Vlaanderen-Nederland is halfweg de programmaperiode 2021-2027 en blijft kansen bieden aan samenwerkingsprojecten: 26 projecten uit de derde oproep kunnen aan een volwaardig indieningsdossier sleutelen en er wordt een vierde oproep verwacht in het voorjaar van 2025.

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!