Terug naar overzicht
Nieuws

Techniekfestival 2024

Alle projectpartners van Energie(k) Onderwijs delen een gezamenlijke missie: leerlingen, studenten, zijinstromers en bijscholers aan beide zijden van de grens laten zien hoe leuk, boeiend en veelzijdig (energie)techniek is. Één van de manier om dit te bereiken is het bijwonen van evenementen om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor een toekomst in de energietransitie. Een mooi voorbeeld is het Techniekfestival in Gent. Op het Techniekfestival sloegen o.a. onze projectpartners RTC Oost-Vlaanderen en mtech+ de handen ineen om technisch en beroepsgericht onderwijs te promoten bij 1000 basisschoolleerlingen en om samenwerking tussen de bovenbouw en de arbeidsmarkt te stimuleren.

Energie(k) Onderwijs | 31/05/2024

20240523 095548

 

Energie(k) Onderwijs leverde een waardevolle bijdrage aan het Techniekfestival door het thema energietransitie extra onder de aandacht te brengen met:
- Techniekworkshops
- Presentaties van eindwerken door enthousiaste middelbare scholieren
- Diverse TECHtalks rondom verschillende energietransitie thema’s
- Standhouders die op allerlei manieren duurzame energie lieten zien: van waterstofmotoren tot elektrische trucks en van zonnepanelen tot kleine windmolens.

Enthousiaste deelnemers

Kinderen genieten ervan om zelf aan kleine projecten te werken en die vervolgens trots thuis te laten zien. En we zien ook dat het aantal projecten van middelbare scholieren rond duurzame energie steeds meer toeneemt. Erg leuk én motiverend om zoveel positieve reacties van zowel standhouders, leerlingen als leerkrachten te ontvangen! We hopen daarom dat het Techniekfestival volgend jaar ook enkele Nederlandse partners mag verwelkomen, zodat het een mooi grensoverschrijdend festival wordt.

Wil je meer weten over het Techniekfestival? Neem dan contact met ons op via energiekonderwijs@avans.nl.

Accepteer marketing cookies om deze video te bekijken.

Video preview

Accepteer marketing cookies om deze video te bekijken.

Video preview

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!