Terug naar overzicht
Nieuws

Vakantietip! Ontdek de Wijnstraat

Ontdek de toekomstige Wijnhubs van de Wijnstraat met onze ultieme vakantietips! Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Wijnstraat, maar we nemen je nu al mee op reis langs de meest bijzondere plekken, van een Wijnrestaurant tot de beklimming van een historische waterburcht die als toegangspoort van de Wijnstraat zal fungeren. Of je nu een doorgewinterde wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen vakantie vol smaak en beleving, met deze tips haal je het beste uit de zomer.

Wijnstraat | 08/07/2024

1720100023315

☀️Wijnwandelen door de Zuid-Limburgse heuvels (NL)

Vanuit de Visit Zuid-Limburg Shop in Gulpen, die de komende jaren in het kader van de Wijnstraat zal worden omgetoverd tot wijnhub, kun je nu al op pad om verschillende wijnroutes te ontdekken. Onderweg word je getrakteerd op de mooiste uitzichten over het heuvellandschap en wandel je langs of door de wijngaarden. Ontdek de prachtige wijnroutes rondom Eys-Wahlwiller, Noorbeek, Ubachsberg, Winthagen en Vijlen-Holset of ga iets verder weg op pad langs de Routes des Vins in Berg en Terblijt – Houthem St. Gerlach, Meerssen en Sittard. Natuurlijk kun je onderweg ook op genoeg plekjes stoppen voor een glaasje wijn van eigen bodem. Kies je route, volg de druifjes en geniet! 🍇

🌐Bekijk de routes op https://lnkd.in/epCgtyay

Pexels cottonbro 3171837

☀️Wijnbelevenissen in Borgloon

In september en oktober staan er in Borgloon heel wat unieke wijnbelevenissen op het programma:

✨ 14/9 Nocturne
🚶‍♂️ 6/10 Themawandeling: druivenoogsst en wijnproeven
🚲21/9 & 25/9 Fietstocht: Borgloon, een land van wijnen en kastelen

Breng zeker ook een bezoekje aan het Toeristisch Onthaal in de Stroopfabriek en ontdek één van de toekomstige wijnhubs van de Wijnstraat🍷

🌐 Meer info: Toeristisch Onthaal Stroopfabriek & https://www.borgloon.be/agenda...

1720104288971

☀️ Wijnhub: Abdij van Rolduc (NL)

Breng deze zomer een bezoek aan de Abdij van Rolduc en geniet er van heerlijke lokale wijnen. In de abdijtuin loop je door de prachtige wijngaard van de Winzer van Rode. Volgens ons het mooiste stukje van het grootste aaneengesloten abdijencomplex in de Benelux! 😍

1720099746366

☀️Wijnhub: Kasteel van Leut (BE)

Op het binnenplein van het Kasteel van Leut kan je onder de stralende zon geniet van een heerlijke selectie lokale wijnen en streekproducten. Ga zeker eens langs want deze site wordt uitgebouwd tot een prachtige wijnhub van waaruit je de Wijnstraat kan ontdekken!

📅BarVeertien is in juli en augustus geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen vanaf 12u.

🌐 Meer info: https://lnkd.in/eBNQU5mE & https://lnkd.in/ewypKCvj

1720099370835

☀️Wijnhub: Kasteel van Horst in de steigers (BE)

Er is veel gaande op en rond de historische kasteelsite van het Kasteel van Horst. De waterburcht ondergaat momenteel een grondige restauratie om uit te groeien tot een prachtige wijnhub van waaruit bezoekers de Wijnstraat kunnen ontdekken.

Wil je de restauratie van op de eerste rij meemaken? Boek dan een plekje voor Expeditie Donjon: https://lnkd.in/eqJtWxNj

450e0dd7 d04f 4677 88c1 3509c200db12

☀️ Wijnrestaurant op het land strijkt neer bij Wijngoed Raar Saint Remi in Meerssen

Deze zomer kan je genieten van een unieke culinaire wijnbelevenis bij wijndomein Raar Saint Remi midden in het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland!

Laat je verrassen door de heerlijke Limburgse wijnen en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring door Wijnrestaurant Mes Amis. Reserveer tijdig je plekje.
📅 Data: van 29 juni t.e.m. 28 juli 2024
📍 Locatie: Wijndomein Raar Saint Remi, in Meerssen
📞Reserveren: https://lnkd.in/ezcimhjJ

Loop bij je bezoek aan Gemeente Meerssen ook voorbij de Bunder-/Beekstraat. Hier wordt een voormalige brouwerij omgebouwd tot een wijnhub van de Wijnstraat.

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!