Terug naar overzicht
Nieuws

Aanbestedingsprocedure voor bouw radar- en panoramatoren loopt

Begin maart '24 ondertekenden Provincie Zeeland en Rijkswaterstaat de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de uitkijk- en radartoren op de Panoramaheuvel. De zoektocht naar een aannemer die de toren en de toegangsbruggen wil bouwen en paden en parkeerplaats wil aanleggen, is nu gestart.

Grenspark Groot Saeftinghe | 06/06/2024

Panoramaheuvel visualisatie

 

Sinds oktober 2022 is de Hedwige-Prosperpolder opnieuw verbonden met de Westerschelde. In het gebied ontwikkelt zich nu langzaam getijdennatuur met slikken en schorren. Met de grond die is vrijgekomen bij het afgraven van de dijken is de Panoramaheuvel aangelegd. Op de heuvel komt een icoon: een radar- en uitkijktoren die zorgt voor een veilig bevaarbare Westerschelde en een unieke recreatieve plek in de Hedwigepolder. Naast een uitkijkplatform is er in de uitkijktoren ruimte voor horeca, een ontvangst- en expositiecentrum en ecolodges waar je kan overnachten. In de kern van de toren komt een radartoren. Deze vervangt de huidige radartoren in het Verdronken Land van Saeftinghe die einde levensduur is.

Voor velen onder jullie, geen nieuw nieuws maar de zoektocht naar een aannemer is dat wel. Provincie Zeeland zoekt nu een partij die de radar- en uitkijktoren én de bruggen, parkeerplaats en paden op de heuvel wil realiseren. Geïnteresseerden kunnen op https://s2c.mercell.com/today/90419 of op https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/336924 de aanbestedingsdocumenten terugvinden.

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!