Terug naar overzicht
Nieuws

Achter de schermen: Jeff De Ruyter

De afgelopen jaren heeft ook het Interreg-team zich – noodgedwongen – de kneepjes van het telewerken eigen gemaakt. Dankzij de technische ondersteuning en het engelengeduld van collega Jeff, vonden zelfs de ergste digibeten hun weg in cyberspace. Toch grijp ik dit interview met beide handen aan om nog eens fysiek met hem aan tafel te schuiven.

Door Tine Vochten

Interreg | 17/12/2021

Foto van collega Jeff De Ruyter

 

De kans dat mensen jou al eens aan de lijn gehad hebben of al eens een mail van jou ontvangen hebben, is groot. Wat is juist je rol binnen Interreg?

Dat is niet zo makkelijk samen te vatten. Een groot deel van mijn tijd gaat naar het opvolgen van de communicatie-uitingen van projecten. Daarnaast zorg ik ervoor dat de collega’s alles hebben wat nodig is om hun job te doen. Dat gaat dan over zaken zoals werkende toestellen en toegang tot alle systemen. Afhankelijk van wat er speelt op het moment, gaat mijn tijd ook naar andere zaken. Zo ben ik momenteel druk met de migratie naar Sharepoint en was dat een tijdje terug de overstap naar Skype telefonie. De noden van de dienst veranderen. Nu we zoveel thuiswerken en de collega’s verspreid zitten over het programmagebied, is het belangrijk dat iedereen beschikking heeft over goed materiaal zoals een laptop en een extra scherm.

Hoe ben je bij Interreg terecht gekomen?

Ik werkte op de vervoersdienst van het Zorgbedrijf Antwerpen en zorgde daar voor de planning. Het was mijn job om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de bewoners van serviceflats tijdig op hun doktersafspraak kwamen. Ik was helemaal vergeten dat ik nog op een wervingsreserve stond, toen ik eind 2020 een telefoontje kreeg van onze directeur Bram met de vraag of ik interesse had in de vacature voor technisch-administratieve ondersteuning. Ik ben op gesprek gegaan en het was snel in kannen en kruiken. Na een maand bij Interreg gewerkt te hebben zijn we jammer genoeg in lockdown gegaan.

Waar kijk je op werkvlak naar uit in 2022?

Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe projecten die de nieuwe programmaperiode zal voortbrengen. En ik hoop ook dat we er in 2022 in zullen slagen om een evenwicht te vinden tussen thuiswerken en op consistente basis collega’s zien.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

In de zomermaanden speel ik tennis en in de winter voetbal. Verder ga ik graag ik op reis en probeer ik graag nieuwe dingen zoals zeilen. De laatste jaren heb ik helaas veel plannen terug moeten opbergen.

Ik heb trouwens iets bijzonders gemeenschappelijk met onze collega Karin (zie nieuwsbrief september). Mijn vorige job is op 2 minuten wandelen van het Interreg-kantoor en ik woon ook nog eens op wandelafstand.

Om in sfeer af te ronden: hoe zien de feestdagen er voor jou uit?

Kerst vier ik traditiegetrouw met de familie. Normaal gezien plant mijn moeder weken op voorhand het kerstmenu en is ze de dag zelf druk in de weer in de keuken. Maar vorig jaar hebben we takeout ontdekt en daar zullen we dit jaar opnieuw dankbaar gebruik van maken om meer tijd rustig samen te kunnen spenderen.

Heb je goede voornemens voor 2022?

Ik maak geen voornemens. Daar komt meestal toch niet veel van in huis, dus ik bespaar mezelf de teleurstelling (lacht).

Nvdr: dat Jeff werkelijk van alle markten thuis is, kan u ook in deze nieuwsbrief ondervinden: de kerstboodschap werd vakkundig door hem gemonteerd.

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!