Terug naar overzicht
Nieuws

Innovatietraject uitgelicht: Ambee

We zijn verheugd om aan te kondigen dat 6 KMO's en MKB's officieel deel uitmaken van ons CrossCare 2.0-project: Ambee, Co-medic, HvNL, Moonbird, My Add On en SAY IT! In onderstaand artikel kun je meer lezen over Ambee.

CrossCare 2.0 | 06/03/2024

Demo dag

 

De maatschappij worstelt met een ernstig en groeiend tekort aan zorgmedewerkers. Daarnaast hebben we te maken met een hoge mentale- en fysieke werklast, een hoge uitstroom en dalende instroom onder zorgmedewerkers. De dubbele vergrijzing (van zowel personeel als patiënten) versterkt dit probleem.

Het gebruik van slimme technologie in de zorg is noodzakelijk om een voldoende hoge kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren. Echter is de directe patiëntenzorg, zorg aan het bed van de patiënt, mensenwerk. Iets wat men niet moet willen vervangen door technologie.

Het Eindhovense bedrijf Ambee richt zich specifiek op het elimineren van de niet-patiëntgebonden taken van verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers. Dit zijn met name de, vaak ongeplande, logistieke handelingen. Deze taken dragen niet bij aan de directe patiëntenzorg en het patiënten welzijn en geven tevens weinig voldoening om te verrichten. Door juist deze taken uit handen te nemen, door de inzet van een nieuwe generatie slimme- en mobiele logistieke robots, komt tijd en capaciteit beschikbaar voor betere zorg van de patiënt. De focus ligt hierbij op de inzet van deze robots voor het verrichten van logistieke taken tussen de (verpleeg)afdelingen en het lab en de apotheek. Dit leidt niet alleen tot een gereduceerd tekort aan (verpleegkundige) zorgcapaciteit, maar ook tot een betere kwaliteit van zorg.

De doelen van Ambee binnen het CrossCare 2.0 project zijn

  • Het verrichten van een verdiepend marktonderzoek in de Vlaamse markt
  • Het door ontwikkelen van de Ambee technologie en robots op basis van nieuwe inzichten
  • Het valideren van de robot functionaliteit en gedrag in een tweetal live tests

Hiermee wordt het mogelijk om de robots succesvol te integreren in zeer complexe- en dynamische omgevingen (in een verscheidenheid van ziekenhuizen) en zodoende de problematiek op te lossen.

Meer weten of deelnemen? Neem dan contact op met Willem-Jan Lamers of Joep Selten

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!