Terug naar overzicht
Nieuws

Vier nieuwe beloftevolle projecten sleutelen aan een beter Europa 

Het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland investeert ruim 11 miljoen euro in vier samenwerkingsprojecten.

Interreg | 02/05/2024

Banner met afbeeldingen, Datacenter, stethoscoop, handdruk, wijngaard

 

Het Europees programma Interreg Vlaanderen-Nederland investeert opnieuw in vier veelbelovende projecten die de komende jaren sleutelen aan tal van innovaties voor een socialer Europa en een Europa zonder grenzen. Op dit moment staat de teller op 25 goedgekeurde projecten binnen de tweede oproep die het programma lanceerde in de programmaperiode 2021-2027.    

De nieuwe goedgekeurde projecten spelen in op een breed pallet aan maatschappelijke uitdagingen. Ze richten zich op het overwinnen van administratieve uitdagingen bij energie-uitwisseling over de grens heen, het realiseren van een grensoverstijgende gegevensstroom om tot een datagedreven én preventieve gezondheidszorg te komen, het koppelen van bedrijven en getalenteerde professionals in het havengebied en het verduurzamen van wijntoerisme in de grensregio.

Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering ruim 11 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt de helft uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Banner budget 01

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!