Terug naar overzicht
Nieuws

Vlaamse en Nederlandse startup vinden elkaar via CrossRoads

In het CrossRoads-project ‘Greenshield’ wordt de complementaire kennis van het Vlaamse Plinius Labs en Nederlandse EGGXPERT gebundeld voor de ontwikkeling van een duurzame zonnebrandcrème. De twee startups vonden elkaar met hulp van CrossRoads en konden dankzij de ondersteuning in het voortraject een succesvol dossier indienen.

CrossRoads Vlaanderen-Nederland | 18/07/2024

Matchmaking over grens

Eggxcelente match

Yves Boonen, oprichter Plinius Labs: “EGGXPERT was op zoek naar een samenwerkingspartner en stond hiervoor in contact met LIOF. Wij hadden al enige tijd nauwe contacten met VLAIO waardoor zij onze toegevoegde waarde en expertise kenden. Zo konden ze de match maken met EGGXPERT. De eerste projectbesprekingen werden door een CrossRoads-adviseur gefaciliteerd en zowel iemand van VLAIO als LIOF bezorgde kritische feedback op ons projectvoorstel. Daarnaast kreeg EGGXPERT ondersteuning vanuit Interreg bij het invullen van de OIM-toets (onderneming in moeilijkheden). Het volledige traject was zeer nuttig om ons dossier op punt te krijgen voor de aanvraag.”

Verrijking en verbreding

Yves: “Als je buiten de tuinmuren kijkt, ben je altijd verrast wat in een ander land mogelijk is. Nederland blijft voor ons een gidsland wat betreft opschaling van de bio-economie. Een partnerschap buiten de landsgrenzen verbreedt dan ook je kijk op onderzoek, beschikbare duurzame grondstoffen en knowhow. Naast de wetenschappelijke kennis is de complementariteit inzake wetgevende en go-to-market expertise essentieel voor het verdere verloop van dit project.”

Waak over IP

Yves: “Als ik nog één tip mag geven aan andere ondernemers die samenwerken over de grens: zorg op voorhand voor een goede samenwerkingsovereenkomst waarin je de intellectuele eigendomsrechten duidelijk aflijnt. Waar zit de scheidingslijn en wat wordt gedeelde IP? Zet dat zeker op papier.”

Lees hier meer over het Greenshield-project van EGGXPERT en Plinius Labs.

Ook op zoek naar een samenwerkingspartner?

Dankzij de nauwe samenwerking tussen de projectpartners en de grote hoeveelheid bedrijven die ze in hun portfolio hebben, kunnen VLAIO, LIOF, de BOM, REWIN West-Brabant, Impuls Zeeland en InnovationQuarter jou helpen bij het vinden van een partner over de grens. Ook als je al een partner hebt gevonden, helpen de adviseurs je door projectvoorstellen inhoudelijk na te kijken. Neem contact op met jouw regionale CrossRoads-adviseur.

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!