Terug naar overzicht
Nieuws

Vraag nu jouw CrossRoads subsidie aan!

Vandaag, 1 maart, opent de tweede oproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. Kleine en middelgrote ondernemingen die over de landsgrenzen heen samenwerken en innoveren kunnen tot 26 april subsidie aanvragen voor innovaties die maatschappelijke uitdagingen aanpakken.

CrossRoads Vlaanderen-Nederland | 01/03/2024

Bordje 'we zijn open'
Foto: Unsplash

 

CrossRoads Vlaanderen-Nederland is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland en stimuleert samenwerking tussen Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’ers. Het project subsidieert product- en procesinnovaties die bijdragen aan maatschappelijke transitieprioriteiten: duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheidszorg.

Voor welke projecten, hoeveel steun en wanneer indienen?

De oproep loopt van 1 maart t.e.m. 26 april, 15.00 uur. Elk samenwerkingsproject omvat minstens één Vlaamse kmo en één Zuid-Nederlandse mkb. Ook kennisinstellingstellingen kunnen bij een consortium aansluiten, maar zij kunnen geen subsidie ontvangen. De voorziene innovatietrajecten lopen tot twee jaar, met een maximaal toegekende subsidie van € 250.000 EFRO, wat 50% van de totale subsidiabele kosten omvat.

Het totale subsidiebudget van deze call is € 2.500.000. Na sluiting van het e-loket worden de ingediende innovatieprojecten met elkaar vergeleken op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria. Elk project zal op basis van deze criteria een score toegekend krijgen waarna ze worden gerangschikt. Vervolgens wordt subsidie toegekend aan de hoogst scorende projecten tot het totale subsidiebudget is uitgeput.

Vraag hier jouw subsidie aan.

Meer informatie?

Heb jij een innovatief en technisch haalbaar projectidee gericht op een van de vier transitieprioriteiten? En wil je graag over de landsgrenzen heen samenwerken met andere bedrijven? Bekijk dan de kansen van CrossRoads voor jouw bedrijf.

Voor inhoudelijk advies en hulp bij het vinden van de juiste partner, kan je terecht bij een van de projectpartners: Impuls Zeeland, REWIN, BOM, LIOF, InnovationQuarter en VLAIO Team bedrijfstrajecten. Voor financieel-administratieve vragen, helpt Interreg Vlaanderen-Nederland je graag verder. Op deze pagina vind je jouw regionale contactpersoon.

Deel deze pagina

Gerelateerd nieuws

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!