O4s Vierkant

Offshore For Sure (O4S)

Een groener Europa
Hernieuwbare energie op zee krijgt een flinke impuls! 15 partners uit Vlaanderen en Nederland bundelen hun expertise in het Offshore For Sure-project om de energietransitie op zee te versnellen.

Onze kusten zijn gezegend met een overvloed aan energiebronnen, waaronder getijden- en golfenergie. De ontwikkeling van een CO2-vrij energiesysteem met minder afhankelijkheid van gas is een vraag die speelt op lokaal, regionaal, nationaal en Europees niveau. En de regio moet uiteraard veilig blijven. Daarom is de behoefte aan integrale oplossingen voor klimaatmitigatie en klimaatadaptatie groot. Met toenemende installaties op zee is ook integrale aandacht voor cybersecurity van belang.

Veelbelovende offshore energieoplossingen

Vijf ontwikkelaars van energieoplossingen bundelen daarom hun krachten in Offshore For Sure (O4S), ondersteund door specialisten uit België en Nederland. Deze vijf demonstratieprojecten zijn innovatieve oplossingen van technologie ontwikkelaars met een track-record op het gebied van getijdenenergie, golfenergie, offshore drijvende zonne-energie en energieopslag.