Terug naar overzicht
Realisatie

Meerdaags Merodepad doorkruist Landschapspark de Merode

Merodepad 3

Projectidee

Het Merodepad heeft de ambitie om méér te zijn dan een zoveelste wandelproduct. Het wordt de kers op de taart van het toeristisch aanbod in het Merodegebied. Niet alleen zal het de prachtige natuur en het iconische erfgoed van de 9 Merodegemeenten verbinden, het wordt tegelijk een pad waar verstilling centraal staat. Noem het een hedendaagse versie van een pelgrimspad. En dat is niet toevallig.

Een hedendaagse vertaling van een oude traditie

Landschapspark de Merode heeft een eeuwenlange traditie van stilte, rust en zorg. Religieuze sites zoals de abdijen Averbode en Tongerlo, het bedevaartsoord Scherpenheuvel, het begijnhof van Diest of het Gasthuis in Geel zorgen dat pelgrimage en verstilling tot het DNA van het Merodegebied behoren. Tal van andere erfgoedparels zoals de Sint-Bavokapel in Laakdal of de typische ijzerzandstenen kerken in Demergotiek maken dit plaatje compleet. Bovendien is de streek rijk aan prachtige landschappen: van Grote Nete tot Demer, met bos- en heidegebieden in overvloed. Dit alles verbinden met een eigentijds pelgrimspad is een logisch vervolg

En dit is nog niet alles. Het partnerschap van Landschapspark de Merode rolt een investeringsplan uit om de stiltebeleving binnen het gebied nog te vergroten. Landschapskunst en luwteplekken om onderweg tot rust te komen zijn hier onderdeel van. Tot slot garandeert de jarenlange samenwerking met lokale Merodeondernemers dat de beleving rond het Merodepad voor de wandelaar een echte topper wordt.

Accepteer marketing cookies om deze video te bekijken.

Video preview

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!