Terug naar overzicht
Event

Ontdek de Wereld van de waterbouwers vanaf 4 juli 2024!

Met de tentoonstelling Wereld van de waterbouwers zet het Watersnoodmuseum de laaglandse Waterbouw in de schijnwerpers, in een museale tentoonstelling over de geschiedenis, toekomst en hoofdrolspelers van de waterbouw en een waterlab voor de waterbouwers van de toekomst.

MG 9654

Praktisch

Zeeland (NL)
€ 13,50
04/07/2024 tot 31/12/2024
10:00 tot 17:00
Weg van de Buitenlandse Pers 5, 4305 RJ Ouwerkerk
Schrijf je in

 

Van de oertijd tot ver in de toekomst, de bewoners van de lage landen bij de zee zoeken altijd naar een omgang met het water. Geplaagd door vloeden, stormen en opstuwend rivierwater werd de laaglandse waterbouw steeds grootschaliger, innovatiever - en internationaler. De Wereld van de Waterbouwers neemt bezoekers mee langs de grootste namen en gebeurtenissen uit deze geschiedenis.

De tentoonstelling Wereld van de waterbouwers is een activiteit van het Interreg Vlaanderen-Nederland project (Be)Leefbare Schelde. Het doel van dit project is het toeristisch verder ontwikkelen van de grensoverschrijdende Schelde-Delta regio. Het vergroten van de toeristische waarde van dit gebied is een versneller voor de duurzame, sociale en culturele ontwikkeling van het UNESCO Global Geopark Schelde Delta.

De Wereld van de waterbouwers is mede mogelijk gemaakt door: Mondriaan Fonds, VSB Fonds, Provincie Zeeland, Interreg Vlaanderen-Nederland, BPD Cultuurfonds, ZABAWA, het Cultuurfonds, Minsterie van Infrastructuur en Waterstaat.

Voor meer informatie: Watersnoodmuseum actief in (Be)Leefbare Schelde - Watersnoodmuseum en https://watersnoodmuseum.nl/ni...

Logobanner BBS

Deel deze pagina

Gerelateerd event

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!