Terug naar overzicht
Nieuws

Offshore For Sure brengt wind, zon, getijden, golven en opslag bij elkaar

Wat maakt de belofte van zon op zee zo groot? In  het interview in Solar Magazine (pag 68) verwijst Peter Scheijgrond (Bluespring) naar de situatie in België en Nederland. Er moeten nog heel veel zonnepanelen worden gelegd. De oplossing ligt in meervoudig gebruik van de zee, en vooral in de combinatie met windparken. Lees hier een korte introductie op het hele interview.

Offshore For Sure (O4S) | 08/12/2023

FLASC Power Bundle

De energietransitie is urgent, we moeten versnellen en schaalgrootte creëren

Peter Scheijgrond
CEO Bluespring en projectverantwoordelijke voor Offshore For Sure

Meervoudig gebruik

Om onze klimaatdoelen te bereiken, is ongeveer 13 tot 20 procent van het Nederlandse Noordzee-oppervlak nodig, althans volgens de huidige plannen voor de uitrol van wind op zee. We moeten dus naar meervoudig gebruik, waarbij verschillende energietechnologieën op dezelfde locatie worden geïntegreerd. Op die manier zal er aanzienlijk minder ruimte nodig zijn.

De potentie is enorm

Oceans of Energy heeft al een operationeel drijvend zonne-energiesysteem met 250 kilowatt aan opgesteld vermogen op de Noordzee. Het volgende avontuur omvat de bouw van een installatie van 2 megawattpiek nabij de kust van Oostende, die later wordt verplaatst naar een Belgisch windpark.

De energietransitie op stoom

De komende jaren geven we vorm aan de toekomst van duurzame energie op de Noordzee. We vergroten de impact door efficiënter ruimtegebruik en slimme combinaties van technieken. Met de samenwerking binnen O4S gaan we heel veel leren en kennis en ervaring opdoen die onze energietransitie écht verder brengt.’

Lees het hele artikel O4S brengt wind, zon, getijden, golven en opslag bij elkaar.

Deel deze pagina

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!