Terug naar overzicht
Nieuws

Terugblik op CrossRoads: Avecom

In 2020 rondde de Vlaamse kmo Avecom hun CrossRoads2-project af met de Nederlandse mkb PureBlue. Kim Windey van Avecom blikt terug op hun samenwerkingsproject. 

CrossRoads Vlaanderen-Nederland | 10/01/2024

Waterdruppel
Foto: Pixabay

Lokale waterzuivering

Avecom is een spin-off van de Universiteit Gent en is gespecialiseerd in fermentaties, milieutechnologie en -toepassingen. Via labo onderzoek en validaties op pilootschaal gaan ze na hoe ze water en bodemgronden optimaal kunnen reinigen. Die expertise pasten ze ook toe in hun CrossRoads2 project vier jaar geleden.

Kim Windey (operationeel directeur Avecom) blikt terug op hun samenwerkingsproject met de Nederlandse mkb PureBlue:

“Samen met PureBlue zochten we naar oplossingen voor een decentrale waterzuivering van afvalwater aan land. PureBlue leverde de kennis en expertise omtrent het decentrale waterzuiveringssysteem, Avecom de expertise om microbiologische processen in te zetten om de terugwinning van de afvalstoffen te realiseren."

"Hoewel de coronacrisis ons onderzoek bemoeilijkte, nam de knowhow van onze organisatie rond bepaalde slibstalen toe en legden we de basis voor verder onderzoek dat onze milieuafdeling nu voortzet."

"Dankzij dit CrossRoads-project heeft Avecom bovendien meer zichtbaarheid gekregen op de Nederlandse markt waardoor we nieuwe samenwerkingen konden opzetten met Nederlandse bedrijven.”

Lees hier meer over het CrossRoads-project van Avecom en PureBlue.

Bekers met vuil water
Foto: Avecom

Wil je net als Avecom grensoverschrijdend samenwerken en innoveren rond het thema duurzaam ondernemen?

Dan geeft CrossRoads Vlaanderen-Nederland jouw partnerschap graag een boost!

In elke provincie staan adviseurs klaar om je in contact te brengen met mogelijke samenwerkingspartners en je te begeleiden naar een subsidieaanvraag.

Vraag jouw CrossRoads subsidie aan tussen 1 maart en 26 april 2024.

Deel deze pagina

Gerelateerd nieuws

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!