Terug naar overzicht
Nieuws

Tweede oproep CrossRoads Vlaanderen-Nederland opent op 1 maart

Op vrijdag 1 maart opent de tweede subsidieoproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. CrossRoads moedigt Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’s aan om samen te innoveren rond duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid. Op dinsdag 6 februari worden alle modaliteiten toegelicht tijdens een online infosessie.

CrossRoads Vlaanderen-Nederland | 08/01/2024

Crossroads zorg

Maatschappelijke uitdagingen aanpakken

CrossRoads Vlaanderen-Nederland is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland en stimuleert grensoverschrijdende samenwerking tussen kleine en middelgrote bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland. Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor product- of procesinnovaties die maatschappelijke uitdagingen aanpakken. Het gaat om ontwikkelingen in duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 of gezondheid, met digitalisering als ondersteunend proces.

Nieuwe oproep

De tweede openstelling vindt plaats vanaf 1 maart 2024 tot en met 26 april 2024. Na sluiting van het e-loket worden de ingediende innovatieprojecten met elkaar vergeleken op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria. De projecten die als beste uit de tender komen, ontvangen subsidie. Elk samenwerkingsproject omvat minstens één Vlaamse kmo en één Zuid-Nederlandse mkb. Het totale subsidiebudget van deze call is € 2.500.000. Het subsidiepercentage bedraagt 50% met een maximum van € 250.000 per project.

Klik hier voor de aanvraagtemplates.

Infosessie op 6 februari

Op dinsdag 6 februari om 10.00 uur organiseert CrossRoads een online infosessie over de subsidiemodaliteiten. Ook Henk Ouwerkerk van HeatPower is aanwezig en zal zijn CrossRoads-ervaringen met je delen.

Wil je jouw projectidee aftoetsen of ben je op zoek naar een partner over de grens? Na het webinar heb je de kans om deze vragen via een persoonlijk gesprek te stellen aan een van de CrossRoads-adviseurs. Registreer je via het inschrijfformulier en geef aan waarover je een gesprek wenst. Een adviseur neemt vervolgens met jou contact op.

Bekijk het volledige programma en schrijf je in.

Deel deze pagina

Gerelateerd nieuws

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!